Иван Димитров крачи из България с поетичен пърформанс

Младият поет ще чете свои стихотворения в пет града в  България

С поетичен пърформанс младият писател, драматург и поет ще обиколи пет града в страната. Турнето започва на осми февруари в Пазарджик. То ще мине през Габрово, Търново и Варна и ще завърши на дванадесети февруари в Шумен. Този проект се реализира няколко години след като авторът участва в поетичното турне 4Х4 заедно с Ясен Василев, Мирослав Христов и Радослав Чичев.

Повод за обиколката е пърформансът „Лууп поезия”. В него авторът чете свои стихотворения и едновременно с това създава музикална среда с помощта на лууп стейшън и китара. Така той се опитва да избяга от определението „поет с китара” и да  се идентифицира като „поет с лууп стейшън”.  В пърформанса се набляга на импровизацията и на срещата на поезията с публиката. С тази акция Иван Димитров се опитва да покаже как съвременната поезия може да бъде представяна по един по-комуникативен и забавен начин, за да открие нови читатели.

Иван Димитров е писател, поет и драматург. Автор е на четири книги. Носител е на няколко награди за поезия, сред които „София Поетики 2013”, наградата „Добромир Тонев”. Пиесите му „Очите на другите”, Извънземно” и „Времева болест” са отличавани на различни конкурси. За пръв път неговата пиеса „Очите на другите” е поставена в Ню Йорк. Последната му изява като драматург беше постановката по негов текст „ИЗВЪН ЗЕМНО” с режисьор Васил Дуев.

Програмата:

Пазарджик 8 февруари –– КнигАрт Кафе
Габрово 9 февруари –– Галерия Орловска 10
Търново 10 февруари –– Там
Варна 11 февруари –– Параграф 22
Шумен 12 февруари –– Кафе-клуб „Делфина”

Сподели в: