Иван Грозни и Хитлер участват в новия спектакъл на "Балет Тодес"

Зашеметяващият балет „Тодес” идва в България с новата си програма “Мы” на 24 март София, 25 март Русе , 26 март Варна. Любимци на българска публика, балет „Тодес”гастролират в България за 13-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS.

Двучасовата програмата “Мы” (в превод от руски “Ние”) е съкровищница на най- уникалните танцови номера, изпипани до съвършенство през 30 годишната история на  феноменалния балет “Тодес”.  “Мы” – това са неспирно преливащи емоции, вибриращи, като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти и преди всичко на свободата на човешкия дух.

Този път “Тодес” канят публиката и в интимния си свят за да покажат какви са те на сцената и зад кулисите с посланието “Това сме НИЕ”. Много от тях са женени, някои вече разведени, някои имат деца, а други все още са такива…

“Тодес” винаги са се отличавали с уникална хореография и неподражаем стил. Балетът обединява в  хореографията си – класика, хип–хоп и модерен балет. Някои от танците, които ще покажат на българска сцена са “Пеперуда” – танц, в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди. “Восъчни фигури” – този танц кани зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ. Култови исторически фигури,  като Иван Грозни и Хитлер ще накарат всички да ахнат не само заради прилката на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения.

Изумитерният  спектакъл „Мы” е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление. Потресаваща динамика, феерия на звуци  и мощна енергия, взрив от емоции, собствен, неповторим стил – това е балет „ТОДЕС „ с новата си програма.

Балетмайстор и постановчик на „„Мы”” е Алла Духова.  

Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия
е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.
Името на балета – „Тодес” идва от един от най – опасните елементи във фигурното  пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали  французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ.

Билети се разпространяват в мрежата на Ивентим

Цени на билетите от 30 – 60 лв.

Заявете билети своевременно, защото е невъзможно осигуряване на допълнителни  места в дните преди концерта.

Организаторите –  DEGRIS EVENTS

Сподели в: