"Иванов" – довечера в Народния театър

Спектакълът "Иванов"от Антон П. Чехов ще бъде игран днес от 19 часа на Голяма сцена в Народния театър "Иван Вазов". Постановка – Маргарита Младенова, сценография – Даниела Олег Ляхова. Участват: Деян Донков, Ана Пападопулу, Стоян Алексиев, Красимир Доков, Мария Сапунджиева, Марта Кондова, Валери Йорданов, Жорета Николова, Захари Бахаров

Времето определено работи за драматургията на Антон П. Чехов и това най-добре се вижда от сценичните реализации на пиесата му “Иванов”. Малко поставяна в по-далечното минало, сега тя може да се види в челните класации от продукцията на големи европейски сцени.

Иванов е интелигентен млад човек, чиито творчески пориви са претърпели крушение. Той няма сили да се пребори със заобикалящата го среда от затъпяващ провинциализъм, но и не иска да става подвластен на лицемерието и цинизма. Една млада жена е разбила живота си заради него, друга е готова да направи същото. В състояние на пълна безизходица той насочва пистолета към себе си.

“Иванов” се играе за пръв път на сцената на Народния театър, където поставянето на драматургията на Чехов има дълга традиция.

Сподели в: