Иванка Могилска тръгва на турне с "Внезапни улици"

„Внезапни улици” – пърформанс за пишеща машина, роман и калимба на Runabout project. Това е новият пърформанс на Runabout project, създаден по едноименния роман на Иванка Могилска.
 
Откъси от „Внезапни улици” ще бъдат прочетени и изсвирени на пишеща машина и калимба от Иванка Могилска и Албена Баева. Пишещата машина, попаднала от редакцията на известен пловдивски вестник в софийско художническо ателие, е модифицирана така, че на нея могат да се изпишат и изсвирят части от романа и да се пресъздаде атмосферата на недостроения град, в който се срещат героите му.

Героите на романа „Внезапни улици” се срещат и разделят в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона между 1956 и 2012 година. Накрая се събират в недостроен град-декор край морето, на нос Калиакра. Историята на една любов се оказва историята на фантазен град, събрал в себе си най-вълнуващите места от Европа, и на хората, които се срещат и разминават по внезапните му улици.

Като част от пърформанса авторката Иванка Могилска ще ви разходи по маршрутите, съпътствали написването на книгата и ще ви разкаже някои непубликувани истории за реалните и измислени персонажи в нея.
Научете повече за пърформанса от сайта на Runabout project (http://runabout.eu/bg/sudden-streets/)

Турнето на Runabout project и “Внезапни улици” включва:
 
23. 04. 2014, от 18:30 часа
място: клуб „Таралеж”
Велико Търново, ул. „Поп Матей Преображенски”2
Архитектурно етнографски комплекс Самоводска чаршия
 
25. 04. 2014, от 18:30 часа
място: Галерия „Орловска 10”
Габрово, ул. „Орловска” 10 
 
26. 04. 2014, от 20:00 часа
място: Галерия contemporary space
Варна, ул. „Марко Балабанов” 23

Сподели в: