Зловеща книга завладява света

Новата книга на Издателство "Милениум" – трета, последна част на фентъзи хоръра "Танцуващият замък" от Робин Джарвис излиза на Международния панаир на книгата в НДК. В нея се разразява финалната битка на хората с обсебващото въздействие на книга и нейния господар Измъс. Силите са неравни, защото е подчинен почти целият свят.

В първата част на книгата разпространението на злото в началото прилича на мода сред тийнейджърите, които изведнъж започват да закачат карти за игра на реверите си и да се наричат Поп, Вале, Дама и т. н. Във втората, наречена „Изроди и лузъри”, хората са обсебени от злото и великият чародей Измъс вече е вселенски господар. Неверниците са избити, а децата, на които книгата не може да въздейства, са затворени в лагери. Наричат ги лузъри. Те са низвергнати от семействата си, които са под въздействието на зловещата книга. Уплашени са и искат да се приберат у дома, но светът е необратимо променен от злото. У една от жертвите обаче има частица от злодея и това може да промени всичко.

„Танцуващият замък” на Робин Джарвис е една от странните книги, в които читателят е въвлечен в историята. Почитателите му го сравняват с романите на Стивън Кинг. Казват, че това е най-страшната книга на хилядолетието. Джарвис написва историята след като сънува част от нея.

Сподели в: