Зимата няма да е цветна, ще носим черно

Черното отново ще бъде на мода през тази зима, сподели за www.kafene.bg дизайнер на годината Аля Милушева. Тя бе специален гост на премиерата на деветия брой на „Алманах на българската мода 2009” с автор проф. Любомир Стойков. Милушева допълни, че тази зима цветовете ще отшумяват и ще се набляга на по- тъмните тонове, като една от причините е и икономическата криза. Но това няма да продължи дълго, и още за сезон пролет/ лято 2009 тенденциите ще са за по- цветни дрехи.

Младата дизайнерка бе гост на официалната церемония в резиденция „ Бояна”, където бе представен новият „Алманах на българската мода”. Премиерата му се състоя под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова, която е и автор на предговора на книгата. Алманахът представя най- добрите български и световни марки в областта на модата, козметиката, парфюмерията.

Акцентът на тазгодишния „ Алманах на българската мода” пада върху новите генерации, подчерта проф. Любомир Стойков. Това е и причината ревюто да се открие с представяне на моделите на негови студенти по мода от Националната художествена академия. Събраните средства от продажбата на книгата от нейната премиера са предназначени за дом за деца в неравностойно положение „ Свети Иван Рилски”, както и за стипендии на студентите от НХА.

Представянето на алманаха бе последвано от ревю- спектакъл, на което известни български модни къщи показаха части от колекциите си. Своите модели представи и носителката на „ Златна игла” Аля Милушева. Сред почетните гости на модното събитие бяха депутатът Иво Атанасов, председателката на партия на българските жени Весела Драганова, тв водещата Юлиана Дончева, певицата Весела Нейнски.

Сподели в: