„Здравей, обичам те” на първи юни

Бойка Велкова и Стефан Спасов в постановкатаЗдравей, обичам те
01.06.2011 – 19 часа

Любовта е единственият безпогрешен афродизиак. Нищо не може да възпре страстта, пламнала между двама души, които се обичат. Тогава ежедневните болежки, незарастналите рани, стихията на годините, физическата неумелост или несгодният момент губят своето значение: мъжът и жената намират начин да се любят, защото такава е съдбата им. Но любовта, подобно на късмета, идва неканена, предизвиква объркване, а при опит да бъде задържана, се разсейва като мъгла. Следователно тя е привилегия на малцина избраници и е недостижима за онези, които не са ставали жертва на стрелата й.

На 01-ви юни от 19 часа Бойка Велкова и Стефан Спасов ще открият сезона на любовта в Студио 5 с постановката „Здравей, обичам те” , която е по текстове от съвременна американска драматургия – Уди Алън, Дейвид Мамет и Нийл Саймън и още.

“Любовта е взаимно недоразумение”
Оскар Уайлд

“Най-добрият слуга на любовта е случаят”
М. Сервантес

“Първата любов е опасна само тогава, когато е и последна”
Бр. Нушич

“Бракът е като виното, може да се прецени едва при втората чаша”
Адолф Райт

“Първи път, макар нещастно,
който люби – бог е пак.
Но повторно и нещастно
който люби, е глупак.”
Х. Хайне

“Какво е любов? Това е зъбобол на сърцето”
Х. Хайне

“Истинската любов прощава всички престъпления освен престъпленията против любовта.”
О. Уайлд

“Мъжът всякога иска да бъде първата любов на жената. Ние, жените, бихме искали да станем последната любов на мъжа”
О. Уайлд

И още в програмата на Студио 5 за началото на месец юни са:

Концерт на Теодосий Спасов Фолк Квинтет
02.06.2011 – 22 часа

Теодосий Спасов (кавал, вокал),
Пейо Пеев (гъдулка)
Иван Георгиев (гайда)
Генадий Рашков (тъпан)
Петър Миланов (китара, тамбура)

На 2-ри юни от 22 часа „Теодосий Спасов Фолк Квинтет” ще сподели с публиката на Студио 5 музиката, която им донесе грандиозен успех по време на американското им турне (Лос Анджелис, Сан Диего, Финикс, Лас Вегас).

Кавалджията на света” и неговият „Фолк проджект бенд” са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.

Теодосий Спасов (кавал, вокал) е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Стилът му е уникална комбинация от фолклор и джаз. Оригиналните му идеи събират музиканти от различни жанрове. Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народната музика с елементи на джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси. Не случайно за него казват: „Спасов създава нов музикален жанр.“

Пейо Пеев (гъдулка) прави първите си професионални стъпки с ансамбъл „Филип Кутев”. Солист е на оркестъра за народна музика на БНР. Двукратен носител на престижната награда „Златна гъдулка” на името на големия гъдулар Янко Петров (1996 г. и 1997 г.). Участвал е в световно турне с „Мистерията на българските гласове” в Хонконг (1997) и е един от създателите на формация „Академика” (1998). Активно концертиращ, той участва в съвместни проекти с виртуозите Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов.

Иван Георгиев (гайда) е завършил „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство”, Пловдив. В момента работи към факултета на Академията и редовно концертира с Националния оркестър. Участвал е в турнета с „Мистерията на българските гласове” и е акомпанирал на прочутия квартет „Славей”. Редовно участва в международни фестивали за гайда.

Генадий Рашков (тъпан) е роден в българското село Суворово в Бесарабия. В продължение на четири години свири в българския ансамбъл към Молдовския филхармоничен оркестър в град Taraclia. От 2004 г. Генадий е част от ансамбъл “Филип Кутев”, с които изнася концерти в „Роял Албърт Хол”, Лондон, „Експо 2005”, Япония, а също има и многобройни участия по време на официалните посещения на българския президент и министър-председател в чужбина.

Петър Миланов (китара, тамбура) започва да свири на шест годишна възраст. Завършва музикалното училище в Широка Лъка със специалност тамбура и пиано. Обича да експериментира и смесва различни музикални техники. Прави записи и свири на китара, бас, бузуки. В момента работи и концертира с ансамбъл „Филип Кутев”.

Концерт на Хилда Казасян
04.06.2011 – 21.30 часа

На 4-ти юни от 21.30 часа стилната сцена на Студио 5 ще посрещне една жена с неподражаем стил и класа. Хилда Казасян е чаровното и усмихнато лице на джаза у нас. С музиката си Хилда е в състояние да разтопи всяка „бучица лед” и без усилие да накара публиката да замълчи в захлас. На сцената с Хилда ще излязат музиканти, които не се нуждаят от представяне: Христо Йоцов – ударни, Живко Петров – клавишни, Милен Кукошаров – клавишни и Михаил Йосифов – тромпет.

Ако ви има, изживейте този концерт Хилда, защото тя е подготвила много джаз, малко самба и капчица любов.

Билети за събитията на касата в Студио 5 и онлайн.

Сподели в: