Звезди пяха под надслов „Аз – Ти – ХаиТи"

Мария Илиева и артистите на „Стерео стая”- Криста и B.O.Y.A.N., се присъединиха към благотворителната кампания на фондация „И аз мога” в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Хаити. На 8 февруари в Sofia Live Club едни от най-добрите български артисти се включиха в концерта под наслов „Аз – Ти – ХаиТи” и дадоха своята безвъзмездна подкрепа за 3-те милиона души, изпаднали в беда.

Мария Илиева за пореден път доказа класа със забележителните изпълнения на някои от най-силните си песни – „Нищо”, “Alright”, „Стерео стая”, „Крадена любов” и “Truly” – първия сингъл от предстоящия й албум. Особено свежа беше изненадващата поява на 6-годишната Ерика Торес, която през цялото време танцува на сцената до Мария Илиева.  B.O.Y.A.N. плени публиката с изпълненията си на кавъри на Ne-Yo – “Closer”, Musiq Soulchild – “Love” и Robin Thicke – “Wanna Love You Girl”. Криста изпълни двата си хит сингъла – дебютния „Това, което искаш”, който достигна второ място в класацията за европейска музика по MTV “World Chart Express”, и най-новия „Имам”, както и песента, с която спечели наградата за Дебют на 2009 от БНР в конкурса „Златна пролет” – „Силна любов”. На сцената излязоха още и Сантра и Кристо, Весела Бонева, Мишо Шамара, 032, Орлин Павлов, Любо, група Мастило, деца от НУТИ – балетна школа "Маша Илиева" и Раул Торес, създавайки изключителна атмосфера и показвайки, че музиката е това, което свързва хората и ги прави по-истински и човечни.

„Това, което ме спечели да участвам в толкова искрената и благородна кампания на „И аз мога”, е, че в основата ѝ е пълната прозрачност на всички финансови операции,” споделя Мария Илиева. „Аз и Ти можем да помогнем на Хаити, могат и големите компании в България,” допълва B.O.Y.A.N. „И аз мога” разчита на тази помощ и това получава изцяло нашата подкрепа, подкрепата на „Стерео стая”. Веднага след концерта Криста изрази вълнението си от обединяващата сила на музиката. „Щастлива съм, че бях част от тази благородна инициатива и съм сигурна, че заедно ще успеем да помогнем на пострадалите от тази ужасна трагедия.”

Концертът на 8 февруари беше вторият от кампанията „Аз – Ти – ХаиТи” на „И аз мога”. В първия участие взе поп певицата Тони, а третият ще се състои на 15 февруари и в него ще се включат групите D2, Остава, Baby Face Clan, Nasekomix. Банковата сметка, на която се приемат дарения, е:  И АЗ МОГА, Юробанк И ЕФ ДЖИ България, IBAN: BG58BPBI79421080910103, BIC: BPBIBGSF.

Всички получени суми ще бъдат включени към финансовия ресурс на хаитянската организация HaitiAidNetwork, която действа на местен терен, а банковите транзакции по набирането и разпределянето на средства ще бъдат директно публикувани на официалния сайт на „И аз мога” – www.icantoo.eu.

Сподели в: