Звезди на оперното изкуство ще пеят на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ – 2013

Едни от най-големите имена в съвременното оперно изкуство, сред които Камен Чанев – един от 10-те тенора в Европа, и Калуди Калудов ще гостуват на шестото поредно издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. То ще се проведе от 3-ти юли до 5-ти септември на сцената на Летния театър в Морската градина.
Сред основните акценти от програмата са премиерният спектакъл „Борис Годунов“, с участието на артиста от Болшой театър Вячеслав Почапский, балетът „Шехерезада“и операта „Царицата на чардаша“, предизвикващи огромен интерес от страна на публиката, както и закриващата опера „Графиня Марица“ с участието на Марио Николов.
Начален час на спектаклите през юли ще бъде 21.00ч., а през август 20.30ч, а цените на основните билети са 6,8 и 10 лева.
Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“, апелира всички фенове на музикалното изкуство да се възползват от гостуването на таланти от такава величина на бургаската сцена и да посетят спектаклите. По време на музикалните празниците за трети път ще бъде връчена и специално учредената музикална награда на името маестро Емил Чакъров.
Александър Текелиев, директор на Оперно – филхармонично дружество Бургас, сподели, че се надява Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ да се радват на посещаемост, както от българската, така и от чуждестранната част от публиката.
Музикални празници „Емил Чакъров“ 2013 се организират от Община Бургас и Държавна опера – Бургас. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на град Бургас за Европейска столица на културата през 2019.

Програма:

03 юли – „БОРИС ГОДУНОВ” – откриване – премиера
05 юли – „БОРИС ГОДУНОВ”– II – ра премиера
09 юли – „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША”
12 юли – „ОТЕЛО”
16 юли – „НАБУКО”
19 юли – „АИДА”
23 юли – „МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ”
26 юли – „ТОСКА”
29 юли – „ШЕХЕРЕЗАДА” „РОМАНТИЧНО” – балет
08 август – „ПРИЛЕПЪТ”
12 август – „ШЕХЕРЕЗАДА” „РОМАНТИЧНО” – балет
16 август – „БОРИС ГОДУНОВ”
24 август – „ТРУБАДУР”
27 август – „КАРМЕН”
05 септември – „ГРАФИНЯ МАРИЦА” – премиера -закриване

Сподели в: