За четвърти пореден път ще се проведе фестивал „Аларма Пънк Джаз”

За четвърти пореден път програма „Христо Ботев” на БНР организира нетрадиционния по своя формат радио фестивал „Аларма Пънк Джаз”. Той ще се проведе от 1 до 9 октомври в Първо и Второ студио на БНР, кино „Влайкова”, „Бекстейдж” и Чешкия център.
 
Есенното издание на „Аларма Пънк Джаз” включва световна премиера на песните от втория албум на „Давид Проджект” (Димитър Паскалев от „Стейн” и Татяна Йосифова от „Исихия”), камерен концерт на легендарния канадски дарк-кънтри поет Крейг Биеринг Олдсийд, вечер с „Джендема” в кино „Влайкова”, представяне на албанско-македонския проект „Jаболко за Даскалот” (музикантите от триото са свирили със самия Били Гулд от Faith No More), както и концерт против расизма и дискриминацията.

„Аларма Пънк Джаз” – като месечни концерти и пълнометражен фестивал, провеждащ се два пъти годишно – съществува от октомври 2008г. Сред големите музиканти, свирили на него са Роман Столяр (Новосибирск), Юджийн Чадборн (Ню Йорк), „Зиг Трио” (Париж), първата рокендрол група на албански език в света „Бла Бла Бла”, както и почти всички представители на алтернативната сцена у нас – „Насекомикс”, „Попара”, „Ша-Ша”, „Ембиънт Анархист” и др.

От март т.г. концертите на „Аларма Пънк Джаз” се провеждат и предават не само от Първо и Второ студио, но и от знакови места за алтернативна култура в столицата, каквито са кино „Влайкова”, Чешкия център, Червената къща, Дома на киното и др. като част от серията „Звуково изобразяване на града”.

През последната година фестивалът бе сред номинираните събития за наградата на Столична община и наградата „Сирак Скитник”.

Сподели в: