За първи път у нас тийнейджъри правят спектакъл в рок клуб с професионални музиканти

За първи път тийнейджъри ще изнесат самостоятелен рок спектакъл в култовия клуб RockIt. Събитието е на 23 април 2012 г., от 19.00 часа, и е част от инициативата на столичното заведение за подкрепа на млади дарования. На сцената ще се „качат” 8 от най-добрите възпитаници на единствената по рода си вокална школа у нас, Voice Academy. Най-малкият изпълнител е на 16 години, а най-големият – на 30. Сред най-известните пък е 18-годишната Боряна Хаджииванова – вокал на бандата Accident, която спечели конкурса на Столична община, D2 и Gravity Co за най-добра училищна група.

Всяка една от тийн звездите ще изпее по 2 рок „парчета” с професионални музиканти – китариста Стойчо Стоянов, перкусиониста Бисер Овчаров и най-новия глас на българската музикална сцена – Петя Данкова. И 8-те изпълнители са били избрани след кастинг с жури Белослава и Орлин Павлов.  
Бъдещите звезди са част от Master Class програмата на Voice Academy. Тя  изгражда професионални артист-изпълнители. Тийнейджърите изучават 7 предмета – съвременна певческа постановка и интерпретация; обучение по солфеж и пиано; допълнителен музикален инструмент (китара или барабани); техника за пеене с микрофон за звукозапис и изпълнение на живо; сценично поведение; различни танцови стилове (MTV, джаз и модерен балет, латино); пеене в ансамбъл и музикална култура. Веднъж месечно от школата им организират представяния пред широка публика.

Създател и музикален директор на Voice Academy е Петя Данкова.
На 23-ти април 2012г., на същото събитие в RockIt, тя ще представи ново авторско парче, The Wonder – алтернативна hard rock балада, както и Keen on Loving you  – в оригинален фънк-рок аранжимент. Двете песни са част от новия албум на изпълнителката – Burning Lake, който се очаква да излезе в началото на следващата година. Той ще включва над 10 авторски песни, композирани от нея.

Сподели в: