За първи път у нас се играе "Преди закуска" на Юджийн О`Нийл

На 15 юни 2009 година (понеделник) от 19.30 часа в хотел „Арена ди Сердика” (ул. Будапеща 4) ще се изиграе пиесата „Преди закуска” от Юджийн О’Нийл, който за първи път се поставя на българска сцена.  Младата и успешно напредваща режисьорка на спектъкъла Цветелина Младенова, която има опит и като актриса в различни театрални пиеси, телевизионни продукции и шоу програми, досега е реализирала шоу спектакъл „Дневникът на Ева”  по Дарио Фо, концерт на малките таланти от детска вокална група „Пим Пам” с художествен ръководител Борис Карадимчев на сцената на театър „Сълза и смях”, детски шоу спектакли, заедно с Панайот Панайотов от театър Пан. Била е асистент-преподавател по актьорско майсторство на доц. Ева Волицер в Нов Български Университет.

Главен изпълнител в спектакъла е актрисата Антоанета Петрова, играла в редица пиеси на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”- град Варна, на софийски сцени в Театрална работилница СФУМАТО, Театър „Сълза и смях”, Сатиричния театър и други; асистент-преподавател в Нов Български Университет, театрален департамент; отличена с награди за женска роля  в ”Трима мъже в снега” – Братислава (1989), в моноспектакъла ” Дневникът на един луд “  – Минск, Беларус (1996), в постановката “ Майката “ – България (1996). Вторият основен изпълнител е младият изгряващ талант Галин Великов, който е хореограф и танцьор в спектакъла. Сценограф и художник по костюмите е Яна Криспин, която е реализирала успешно театрални, оперни, филмови и телевизионни проекти.

Премиерата на „Преди закуска” се проведе на 30 март 2009 година в Национална художествена галерия, поощряваща млади таланти и творци в тяхните начинания и стремеж за утвърждаване.
Възможността, която ръководството на хотела предоставя на тези млади таланти да реализират творчеството си в една интересна обстановка – руинни останки от древен амфитеатър е предизвикателство за тяхните идеи, които не спират дотук. Следващи проекти за същия спектакъл се очакват да бъдат осъществени освен това в най-кратък срок на Малък сезон в Театрална работилница СФУМАТО и в Централен Военен Клуб – София.

    Преди закуска… сиво, монотонно ежедневие, болка, тъга, самота, безизходица…

Сподели в: