За първи път в България – център за културен обмен между България и Гърция

Днес от 18:30 ще бъде открит официално „Център за гръцки език и култура АРИСТЕА”. Идеята на центъра е да обедини хора и идеи от България и Гърция, да създаде една добра връзка между новите поколения от двете държави, обмен на знания, език и култура. Това е не просто школа за чужди езици, а един нов свят на комуникация и разбиране на нашите съседи, а защо не и на нас самите.

Идеята и осъществяването на проекта и на центъра за гръцки език и култура АРИСТЕА е на Петя Загорчева. Тя е не само мениджър на проекта, но и основен преподавател, съставя програми и методика за обучението по гръцки език и култура, както и обучава бъдещи преподаватели. Петя е само на 29 години, но успява да съчетае всички свои дейности, насочвайки ги в обогатяване света на други хора и на подрастващите поколения. Самата тя разбира добре света на съвременните тийнейджъри и студенти, тъй като неотдавна завършва „Новогръцка филология“ в Софийски Университет Св. Климент Охридски, също така вече 15 години пуска музика на партита, както в София, така и по събития в цялата страна, в Атина и на о-в Крит. Интересна е комбинацията между филолог и Ди Джей, но Петя се справя перфектно. За нея да дава емоция и увереност в знанията на хората е най-важно и това я прави щастлива.

Адресът на „Център за гръцки език и култура АРИСТЕА” е София, ул. "Цар Иван Шишман" 7, ет. 2, 0885270984, 0886137809, 02/4262487

Откриването е от 18:30 часа на 5 април.

Сподели в: