„За паметта и музиката“ през погледа на Ричи Адамс

КИНОМАНИЯ 2017 дава шанс на любителите на качественото кино и музиката да се докоснат до историята на джаза чрез американския филм „За паметта и музиката“, режисиран от Ричи Адамс и вдъхновен от романа на Никълъс Базан

Повече за филма:

Печелейки наградите на публиката на всеки фестивал, на който участва, истински независимия по дух филм на Ричи Адамс е красива и вълнуваща история за града Ню Орлиънс и джаза, направил го известен.

След като губи майка си заради болестта на Алцхаймер, неврохирургът д-р Крус попада на Уна Вида – джаз певица, която пее из улиците на Френския квартал. След като установява, че и тя страда от Алцхаймер, докторът е подтикнат от лични и професионални чувства да помогне. Малко по малко, историята на Уна Вида се разкрива.

Заснет по романа на Никълъс Базан – директор на Центъра по неврология към Луизианския държавен университет, „За паметта и музиката“ e вдъхновен от научно изследване, но се превръща в завладяваща история, благодарение на забележителното изпълнение на Онжаню Елис. Магията, с която тази гаснеща жена напълно се оживява, когато изпълнява музиката си, е красиво представена от актрисата и режисьора. Използвайки богатия си джаз саундтрак с невероятен ефект, Адамс успява да създаде филм, който докосва надълбоко.

САЩ, 2014, 98 мин.
режисьор – Ричи Адамс
продуценти – Ричи Адамс, Брент Кабайеро и Нанси Грийн-Кийс
сценарий – Никълъс Базан и Ричи Адамс
по романа на Никълъс Базан
оператор – Том Лембке
монтаж – Дейвид Рогоу
музика – Карлос Жозе Алварес
художник – Кенет Харди
продукция на UNA VIDA PRODS.
световен разпр. – AMERICAN CINEMA INTERNATIONAL
награди:
2 награди от Нюпорт Бийч – за най-добра актриса на Онжаню Елис и на публиката
в ролите: Онжаню Елис (Уна Вида), Жоаким де Алмейда (д-р Алваро Крус), Бил Кобс (Стомплег), Рут Нега (Джесика), Шарън Лорънс (Анджела Крус), Андре Ройо (Кени)

Кога и къде?

понеделник/ 20 ноември 2017/ 21:00/ Одеон
събота/ 25 ноември 2017/ 19:00/ Дом на киното
сряда/ 29 ноември 2017/ 21:00/ Кино Люмиер – Лидл

Сподели в: