За любовта като опасно приключение четете в "Първата нощ" от Марк Леви

"Първата нощ" е продължение на "Първия ден" – роман от Марк Леви. Книгите са част от поредицата "Литературни звезди" на ИК УНИСКОРП.

В „Първата нощ” продължава историята на астрофизика и археоложката антрополог в търсене на истината как е започнало всичко и защо един пандантив проектира част от картата на небосвода, но не на каква да е, а на тази, в която звездите били представени така, както са се намирали над Земята преди четиристотин милиона години. В края на „Първият ден” останаха доста въпросителни, но Марк Леви добавя и нови, за да заплете още повече интригата около това откритие и значението му за човечеството. Ще успеят ли героите от романа, а с тях и читателите да се доберат до неизвестното за произхода на живота на Земята?

Любовта е най-доброто приключение, но не и най-безопасното.

Страници: 432
Цена: 15,00 лв.

* * *

Казвам се Уолтър Гленкорс и съм ръководен кадър в Крал- ската академия на науките в Лондон. Срещнах Ейдриън преди по-малко от година, когато той беше репатриран по спешност в Англия от чилийския астрономически обект в Атакама, където проучваше небето в търсене на първата звезда.

Ейдриън е много талантлив астрофизик и с течение на времето ние станахме истински приятели.Понеже той мечтаеше само за едно – да продължи изследванията си, свързани с произхода на Вселената, и понеже моето положение в професионален план беше деликатно, тъй като състоянието на бюджета беше катастрофално, аз го убедих да се яви пред членовете на научна фондация, организираща в Лондон щедро дотиран конкурс.

Ние обсъждахме представянето на проекта му седмици наред, през които между двама ни се завърза хубаво приятелство, но аз вече казах, че сме приятели, нали? Не спечелихме този конкурс и наградата беше даде на на млада жена, археоложка – колкото буйна, толкова и решителна. Тя ръководела разкопки в долината на Омо в Етиопия, когато пясъчна буря разрушила лагера и я принудила да се върне във Франция.

Вечерта, когато всичко започна, тя също се намираше в Лондон с надеждата да спечели дотацията и да замине отново за Африка, за да продължи проучванията си за произхода на човечеството.

Превратностите на живота са странно нещо, Ейдриън познавал в миналото тази млада археоложка – Кийра. Те преживели една лятна любов, но оттогава изобщо не се били виждали повече.

 

Сподели в: