За каузите хората – дискусия за съвременните он лайн медии

Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, НБУ
имат удоволствието да ви поканят на „За каузите и хората – възможностите на съвременните онлайн медии” –
представяне на студентски видео клипове за благотворителни каузи и дискусия

на 10 декември 2013 г. от 14.00 до 16:00 ч.
в American Corner в Столична библиотека,

Ще бъдат представени видео клипове, заснети от студенти в рамките на съвместната стажантска програма на департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, НБУ и фондация „Помощ за благотворителността в България”. На представянето са поканени студенти от НБУ, организациите, чиито каузи ще се представят, медии.

Гост: Иво Божков, блогър и онлайн журналист, носител на наградата за онлайн медии „Валя Крушкина” за 2013 г.

Групата от 8 студенти от 2, 3 и 4 курс заснеха клипове на повече от 20 организации, които набират средства за обществено значими каузи. Организациите са от София, Стара Загора, Бургас, Шумен, Драгоман, с. Скравена и с. Гурмазово. Работят в следните области: здравеопазване, деца и възрастни с увреждания, деца, лишени от родителски грижи, опазване на околната среда, образование и човешки права. Стажантите работиха под ръководството на проф. Людмил Христов, ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес", НБУ.

Целта на програмата е повече видимост и покана към желаещите да дарят и помагат: организациите са включени в онлайн Дарителската платформа на ФПББ, която предлага разнообразни каузи и различни механизми за даряване – онлайн дарителство, дарителство по ведомост, по банков път, SMS дарителство, корпоративни дарения и фирмени програми, доброволен труд.  До края на ноември 2013 г. ФПББ е успяла да привлече 1 252 728 лв. дарения за каузите, които подкрепя.

Съвместната стажантска програма на ФПББ и НБУ е част от „Да постигнем повече!” – програма за обучение и подкрепа на организации в набиране на средства, финансирана от фондация „Америка за България”.

Адресът на American Corner – Столична библиотека, пл. „Славейков” 4, ет. 1, стъклена врата вляво веднага след стълбите.

Сподели в: