За диетите, за душата и проблема с килограмите – книга от Ипократис Пападимитракос

"Ентусиаст“ публикува второ допълнено издание на "ИПОлогия на храненето" от Ипократис Пападимитракос. Книгата има подзаглавие "За диетите, за душата и проблема с килограмите".

В новото издание диетологът споделя правилната рецепта за здравословен живот на децата, разкривайки факторите и причините за затлъстяването при тях, и представя резултатите от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България. В „ИПОлогия на храненето“ ще откриете съветите на един от най-известните специалисти по храненето у нас, с които постигането и задържането на перфектните килограми е изключително лесно. Практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, кинезитерапевт и психолог, Ипократис Пападимитракос е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа. Методите, които Ипократис прилага, се различават от класическата диетология.

Обикновено наднормените килограми се третират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.

„В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, постигането и поддържането на перфектните килограми ще се случва естествено и без усилия. Ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре“, споделя Ипократис. Според него успехът му до голяма степен се дължи на факта, че е изпитал върху себе си всичко, което читателите ще прочетат в книгата му или ще чуят и видят в кабинета му. Преди години, когато пристига в България, той тежи 120 килограма. Полага много усилия, за да изглежда безупречно днес и да има правото да съветва други с подобни проблеми. Кои са митовете за напълняването? Как да придобием правилни хранителни навици? Как да постигнем мечтаното тяло? Книгата съдържа не само съвети, но и т. нар. „практична ипология“, в която специалистът прилага конкретни нискокалорични рецепти, както и таблици с физическа активност и калории на основните храни.

В изданието е поместена лесно приложима и достъпна десетседмична програма в три етапа за преодоляване на погрешните стереотипи, свързани с начина на хранене, която гарантира трайна промяна в начина на живот, постигането и поддържането на нормално телесно тегло и хармонично състояние на душата.

Обем: 216 с.
Корица: мека
Цена: 14 лв.

Читателят ще си отговори на въпросите:

Как да отслабнем завинаги?
Защо напълняваме?
Как да бъдем стройни и здрави?
Как да избегнем йо-йо ефекта?
Как да се храним разумно и качествено?
Можем ли да надхитрим лакомията?
Как да научим децата си да се хранят правилно?

За Ипократис Пападимитракос

Ипократис Пападимитракос, или Ипо, както го наричат неговите клиенти и приятели, е сред най-известните специалисти по храненето в България с над 10-годишен опит. Роден е през 1973 г. в Гърция. Установява се в София през 1993 г. Завършва кинезитерапия в Националната спортна академия (НСА) и психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Защитава докторат и специализира в областта на  психосоматичните заболявания. Първият му професионален опит е като фитнес инструктор и диетолог във фитнес център „Ялта“. Основната му идея е трениращите за здраве да комбинират хобито си с правилно хранене.
През 2000 г. открива собствен кабинет, който са посетили над 5000 души, сред които едни от най-популярните личности у нас.

През 2012 г. Ипократис публикува първата си книга – „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“. В нея той запознава читателите със своите методи на работа и предлага напълно нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите.

През 2013 г. Ипократис създава първия в България уебсайт за диетологични консултации и изготвяне на индивидуален хранителен режим – www.topforma.bg. Всеки режим се изготвя лично от него и е съобразен със здравословното състояние, целите, хранителните предпочитания и начина на живот на отделните клиенти. За по-малко от една година сайтът успява да помогне на над 3000 души да подобрят хранителните си навици и да се справят с борбата с излишните килограми.

През 2014 г. излиза второ допълнено издание на „ИПОлогия за храненето“, което дава практически съвети за здравословното хранене на децата и разкрива любопитни резултати от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България.

Сподели в: