За деца от 3 до 7 години: Приключенията на вълк Вълкан

Издателство „Колибри” започва публикуването на нова детска поредица от 1 февруари 2016-а година! Книжките за приключенията на симпатичния вълк Вълкан се отличават с оригинална форма и са заредени с хумор, позитивизъм и топлота. Невъзможно е да четете тези истории и те да не ви напомнят за поучителните басни на Лафонтен.

Вълкът, който си търсел любима“ (32 стр., цена: 6.50 лв.) ще ви запознае с главния герой на поредицата – един голям черен вълк на име Вълкан. Той бил по-скоро сладък и мил, но мъничко самотен, и един ден решил да си намери любима. Но как да разбере коя е вълчицата на живота му? (Отишъл за съвет при чичо Бухал, горския мъдрец.) Трябвало само да му се завърти главата и да му се подкосят краката. Какво по-лесно от това?

Вълкан цял ден си въртял главата.
Накрая свят му се завил
и тупнал Вълчо на земята,
ала любима не открил…

Вълкът, който искал да обиколи света“ (32 стр., цена: 6.50 лв.) ще ви поведе на приказно пътешествие в компанията на добрия вълчо Вълкан, на когото му омръзнало да скучае в гората. Мислил, струвал и… ето че му хрумнала блестяща идея! Метнал раницата си на гръб и потеглил – към Италия, Египет, Африка, Канада и още много други страни. Ще се завърне ли доволен от тази обиколка на света?

В Италия Вълкан си хапвал до насита
спагети, сладолед и пица.
Ах, мамма мия! Каква неземна вкусотия!

Поредицата „Моите малки книжки“ е създадена от френската писателка Ориан Лалман, която обожава малчуганите и историите, свързани с тях. Книжките за приключенията на симпатичния вълчо Вълкан са предназначени за деца от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех. Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели. Прекрасните илюстрации са дело на Елеонор Тюилие.

Сподели в: