За Деня на детето музикантите от Quarto Quartet с концерт-приказка “Кармен – история с рози”

По случай Деня на детето – 1-ви юни, музикантите на Quarto Quartet и Софийската филхармония канят децата и техните родители на концерт-приказка “Кармен – история с рози”. Очаква ви една приказна история по музиката на „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин и „Сегидиля” от „Кармен” на Жорж Бизе.

Освен за Кармен – червената роза, музиката ще ви разкаже и за жълтата роза, оранжевата роза, бялата роза… въобще – една цяла история с рози. Звънките инструменти на Quarto Quartet и техните приятели музиканти ще погалят ушите ви с нежни звуци, ще разтупкат сърцата ви в радостен ритъм…, а може пък и да ви накарат да изтръпнете при появата на Ледената царица и нейните зли слуги.

Вълшебството на цветната феерия ще допълнят атрактивните балерини от Vaya Dance Studio, а актьорът Веселин Мезеклиев ще ви води в приказния сюжет с помощта на омайни стихове. Автор на текста е Савелина Савова, а хореографията е на Ваня Рошкова.

„Кармен – история с рози” – история за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото.

На финала всички ще сме уверени, че няма нищо по-ценно от това да си подаваме ръка и в най-безнадеждните мигове защото любовта може всичко!

Музикалната приказка „Кармен – история с рози” е с продължителност 1 час и е подходяща за деца над 5 години.
Quarto Quartet, Софийска филхармония и Vaya Dance Studio ви очакват на 1-ви юни в зала „България”, от 19 часа.

Билетите за деца са на цена 6 лева, а за възрастни – 8, 10 и 12 лева. Специалните намаления за деца може да ползвате на касата на Зала България. За контакти и допълнителна информация се свържете с нас, екипа на Quarto, на имейлpress.quartoquartet@gmail.com.

Сподели в: