За Деня на възрастните хора – организирай инициатива, разкажи я в снимки

По случай 1 октомври – Международен ден на възрастните хора Фондация Лале обявява кампания "Общество на всички възрасти". Целта е  да се привлече внимание към възможностите и приноса на възрастните хора към обществото ни – една тема, особено важна в условията на демографски промени в Европа и света.

Общество на всички възрасти е ежегодна кампания с участието на десетки граждански организации за отбелязване на 1 октомври – Международния ден на възрастните хора. През 2015 тя се провежда за осми път. Кампанията се организира от 2008 година с цел да насочим вниманието на обществото към възможностите и трудностите на възрастните хора; да отбележим техния принос към обществото и да чуем това, което те имат да кажат.

"Нека заедно да покажем признанието си към нашите майки и бащи, баби и дядовци и да чуем какво те имат да ни кажат. Насърчаваме ви да организирате инициатива за Деня на възрастните хора в зависимост от идеите и възможностите се. Нека използваме повода и обърнем внимание на възрастните хора около нас; изкажем им благодарността си с думи, песни и усмивки; изслушаме какво искат да ни разкажат.

Инициативите могат да бъдат разнообразни – посещения, срещи, разговори, представления, концерти, изложби, конкурси, екскурзии и др. Всяка организация може да избере най-подходящата идея и форма. Не е нужно да работите с възрастни хора, за да се включите. Не е най-важното колко човека са присъствали; дали са били деца и младежи или възрастни; дали събитието е било в училище, читалище, дом за възрастни хора, клуб на пенсионера или на площада. Важно е да покажем отношение и зачитане към възрастните хора около нас." – казват организаторите.

Изпратете попълнена кратка информационна форма за това как ще се включите в кампанията на info@tulipfoundation.net до 28 септември 2015. А до 4 октомври 2015 да изпратите няколко снимки от вашата инициатива.

Сподели в: