"За Господ: Забранено" и още спектакли през ноември на ТК "Вива Арте"

Театърът следва живота, животът прилича на театър – тъжен и весел. Такива са постановките и на Театрална къща "Вива Арте" за ноември – от сериозното до смешното. Още за спектаклите:

"За Господ – Забранено!" е пиеса от Мартин Макдона. Режисьор на спектакла е Асен Блатечки. Участват още: Ива Папазова, Стефан Иванов, Асен Лозанов. Сценография и костюми – Антония Попова. Превод: Матей Тодоров. Музика: Христо Намлиев.

"Предполагам, че обичам да се движа по ръба между ведростта и жестокостта, защото мисля, че те се допълват. Искам пиесите ми да оставят усещането за тръпка, сякаш си бил на фантастична въртележка или на влакчето на ужасите в увеселителния парк. Всеки носи някаква жестокост у себе си, не е ли така? Ние всички сме крайни по един или друг начин.”
Мартин Макдона

Двама братя – непредвидими, неморални, диви, смешни и напълно достоверни. Героите непрекъснато поставят въпроса за границите на съвременния морал и въпроса има ли спасение за погубения от потребителското общество човек. Макдона вярва, че има, защото и най-изкривеният човек носи в себе си нещо животоутвърждаващо.
Един завладяващ спектакъл, сътворен с изключително майсторство и любов.

*  *  *

"Око под наем" е премиерният спектакъл за сезон 2014/2015 на Драматичен театър "Адриана Будевска" – Бургас и Театрална къща "Вива Арте". През октомври тя ще се играе два пъти: 10 октомври, в Хасково, ДКТ "Иван Димов" и на 30 октомвриq 19 ч., в София – Открита сцена ("Сълза и смях" ).

"Око под наем" – романтична комедия от Питър Шафър
Превод от английски език Ева Димчева
Постановка Борислав Чакринов
В главната роля Асен Блатечки, Участват още: Стефан Иванов и Ива Папазова

Кой управлява всъщност живота ни? Доколко добрите или лошите неща, които ни  се случват, зависят от нас самите. Вярно ли е, че над все от нас бди ангел-хранител? И как изглеждат ангелите?

Възможно ли е, както е според световно известния английски драматург Питър Шафър, този ангел да се яви в живота ни в образа на нелеп частен детектив, абсурден, неорганизиран, патетичен, но много симпатичен. Отговорът, разбира се, е да! Това е сюжетът на бляскавата романтична комедия "Око под наем".

В главната роля – големият Асен Блатечки. Партнират му с огромно удоволствие Стефан Иванов и младата Ина Папазова.

Една добра, красива и забавна история!

*  *  *

"Вик за любов" от Жозиан Баласко. Участват: Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов, Александър Александров

Режисьор: Асен Блатечки
Сценография и костюми: Антония Попова
Продуцент: Татяна Иванова
Музика: Христо Намлиев

Ще надникнете в безумно смешните, непредвидими перипетии на живота в театъра – любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Героите са изпаднали от театралната каруца, а сега отново трябва да се възкачат на нея, изминавайки пътя към актьорската голгота.

Четирима души, замесени от различно тесто, се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново. И точно тази взривоопасна комбинация е гаранция за грандиозен успех.

*  *  *

"Бившата жена на моя живот"  от Жозиан Баласко. Участват: Милена Маркова-Маца в ролята на Орели; Невена Бозукова в ролята на Франки и Асен Блатечки в ролята на писателя Том

Режисьор – покойният  Велко Кънев, а сценографията и костюмите са на Антония Попова.

Героите забъркват много забавна романтична комедия, която по трогателен начин напомня за истински ценните неща в живота. Един разказ за многоцветните мечти на младостта и привидно сивото ежедневие на настоящето. Мечтите са непокътнати, но върховете и пътешествията в живота граничат с паденията и нещастията. Носейки се по течението, човек трябва да поеме предизвикателството да управлява щастието си, да поеме по пътя, който му се предлага и да рискува.

 Хора „на ръба на нервна криза” се заплитат в комични и драматични срещи и неразбории. Изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Героите са изтъкани от невероятни слабости, но пък обединени от едно огромно желание самотата да не бъде част  от живота им.
 
Спектакълът е изпълнен с много зрелищност, комедийни  ситуации, ще предизвика много, много смях, за да преминем през това  чистилище – смеха, за да стигнем до изтрезняването, че хората, каквито и да са, все пак са хора и трябва да им простим.

Сподели в: