Защо "Изневяра" на Паулу Коелю води класацията за бестселъри

Клише ли е през лятото да си говорим много за любов и изневяра? И защо една книга за 3-та седмица е номер едно по продажби? Ако пък има летни и зимни четива – любовните истории със сигурност са любимци за лятната отпуска. В крайна сметка последната дума имат читателите, а те казват, че на първо място по продажби на книги в книжарници "Сиела" в София и в страната за седмицата  4 – 11 август 2014 е "Изневяра" от Пауло Коелю. Вижте и целия списък топ 10.

1. Изневяра, автор Паулу Коелю, издателство Обсидиан

2. Човек на име Уве, автор Фредерик Бакман, издателство Сиела

3. Приказки колкото усмивка, автор Джани Родари, издателство Сиела

4. Войната на буквите, автор Людмила Филипова, издателство Егмонт България

5. Вината в нашите звезди, автор Джон Грийн, издателство Егмонт България

6. Доктор Сън, автор Стивън Кинг, издателство Плеяда

7. Петдесет нюанса сиво, автор Е Л Джеймс, издателство Бард

8. Емигрант, автор Мартин Ралчевски, издателство Сиела

9. Вяра, надежда, любов, автор Петър Дънов, издателство Хермес

10. Семето на апокалипсиса,автор Джеймс Ролинс, издателство Бард

Прочетете още:

Още за "Изневяра":

Преводач на книгата е Вера Киркова-Жекова.
Анотация:
Понякога е нужно да се изгубиш, за да откриеш себе си. Приятелите на Линда смятат, че е жена с късмет. Съпругът й финансист продължава да е влюбен в нея след десетгодишен брак. Линда има две прекрасни деца, работи в голям вестник в Женева, прекарва отпуските си на екзотични места и в очите на другите няма никакви проблеми. Но едно интервю с известен писател променя всичко. „Нямам ни най-малък интерес да бъда щастлив – предизвикателно заявява той. – Предпочитам да живея със страст, което е опасно, защото никога не знаеш какво ще се случи в следващия момент.”
Тези думи карат Линда да се вгледа в живота си и да си даде сметка, че и липсва страстта, за която говори писателят. Но една случайна среща с бивш приятел запалва искра, която се разгаря и заплашва нейния подреден свят. Дори вечно правещата планове Линда не би могла да предвиди до какво ще доведе тази колкото неочаквана, толкова и опасна авантюра.
 

 

Сподели в: