Защо е ценна "Книга наобратно" от Ана Брет

"Агинк: Книга наобратно" от Ана Брет (“Книгомания“ е невероятна книга, защото е:

*Идеалният подарък – за деца, за тийнейджъри и за възрастни.

*Книга, с която ще изразиш креативността си.

*Книга като антистрес терапия.

*Книга, която те кара да мислиш извън нормите и едновременно с това да се забавляваш.

*Книга, която те предизвиква да се държиш по различен начин, да правиш на пръв поглед глупави неща, но всъщност пълни със смисъл.

Горещо я препоръчвам за горещите лежерни летни дни и вечери, за ваканционно настроените хора, но и за всички останали сезони! Горещо се надявам, че към книгата ще се насочат и педагози, за да влеят още доза модерност в своите занимания с децата в детските градини и началните класове на училището.

Още за книгата и автора:
Ана Брет работи в издателство за детски книги повече от 7 години и е автор и редактор на огромно разнообразие от заглавия. Опитът й обхваща всичко от учебната програма до масови книги и издания с дигитални екстри и стикери, панорамни книги. Това означава, че е свикнала да мисли с главата надолу или отзад напред, когато става въпрос за забавни занимания за деца.

* * *
Младите читатели ще бъдат развълнувани от това необичайно заглавие, изпълнено със забавни занимания. Може да изглежда като книга, но АГИНК е обръщане на познатото – както на името, така и на действията. Насърчава читателите да дърпат страниците и да създават хаос. Обърни книгата наобратно и я отвори откъм задната корица; после драскай, режи, лепи, сгъвай, пиши и се забавлявай. Пренебрегни разума и приеми грешките си. Виж света по различен начин!

Може да изглежда като книга (да, знаем, че е погрешно…), но АГИНК е обратно на обичайното – също като името. Трябва да мислиш с главата надолу и от края към началото, за да изпълниш възможно най-точно условията вътре, така че превключи мозъка си в обратен режим, пренебрегни разумното и приеми грешките си!

Направи опак пъзел!
Превърни страница в самолетче!
Преплети две страници една за друга!

Тази книга насърчава читателите да творят.
Увлича хора от всички възрасти! Децата ще се радват на възможността да развалят и разкъсват книгата, докато възрастните ще оценят указанията в нея, които ще им позволят да избягат от страха пред празната страница и да извадят химикалката.
Имитацията в изображението за наклонена книга ще я открои сред конкурентните издания на лавицата. Това е книга, към която не може да не посегнете.
Заниманията са предназначени да помогнат на читателите да развият своите умения в писане, рисуване и създаване на колажи.
Някои от включените занимания: направи хартиен самолет от самата страница, напиши тайно послание, а после залепи двете страници една за друга, използвай огледало, за да прочетеш инструкциите, задръж молив между пръстите на краката си и нарисувай картина.

Защо се издава сега?
Всеки иска да бъде креативен и тази книга помага дори на най-традиционно, праволинейномислещите да излязат от рамките на стереотипа. Родителите ще се радват да видят младите читатели вглъбени в книга, а не в цифровите си устройства. Това е най-добрата занимателна книга за всички на всякаква възраст, които искат да се забавляват.

Уникална ли е?
Книгата е полегато изрязана, за да подчертае визуално, че не е обичайно издание. Заниманията са измислени да ви вдъхновяват и увличат, както и да ви карат да се смеете.

Мисията на АГИНК е да подходиш към нея нетрадиционно, като към никоя друга книга от библиотеката ви. Всичко забранено е на воля позволено! Омръзнало ти е да чуваш „Внимавай! Ще повредиш книгата!”? Тогава това издание е точно за теб! Късай, изрязвай, пиши и драскай както и колкото пожелаеш. Единствените условия са да мислиш различно и да се забавляваш!

Сподели в: