Започна третото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива”

Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” организират за трета поредна година фотоконкурс на тема „Благотворителността през обектива”.

Ако сте фотограф – любител ири професионалист и имате сетивата да видите нечия кауза, добро дело, смислена промяна наоколо, лицата на хората, направили жест за другите, дарители, доброволци, активни граждани, или сте готови да ги потърсите оттук насетне – снимайте и ни изпратете вашия поглед върху благотворителността в България!

Категориите, в които ще бъдат излъчени победители в конкурса, са 8:
1.    Благотворителност и образование
2.    Благотворителност и здраве
3.    Благотворителност и култура
4.    Благотворителност и екология
5.    Благотворителност и социална подкрепа
6.    Моят герой
(лицата и действията на хора, направили нещо изключително за друг човек или кауза)
7.    Фоторазказ за благотворителността
(група от 4 до 8 фотографии на една тема)
8.   Награда на публиката

Победителите в първите 7 категории се определят от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Явор Попов. Осмият победител ще бъде излъчен чрез гласуване на публиката в сайта на конкурса.
Всички снимки трябва да бъдат придружени с кратък текст.

Церемонията по награждаването ще се състои в началото на юли 2014 г., а наградените фотографии ще бъдат подредени в изложба. Те ще бъдат публикувани и в специален каталог с издание на културно-информационния гайд „Програмата”. От есента изложбата ще пътува и в различни градове на страната.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България, Райфайзен банк, Софарма.

Партньори на конкурса са Българска фотографска акдемия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис, Фотобюлетин.
Медийни партньори са: БНТ, сп.„Обекти“, сп.„Мениджър“, културно-информационен гайд „Програмата», Offroad Bulgaria, Off News, Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България.

Конкурсът има за цел да популяризира ролята на благотворителността в обществото чрез средствата на фотографията и е подкрепен от фондация „Америка за България“.

Краен срок за изпращане на фотографиите е 21 май 2014 г. на: blagobektiv@gmail.com
Подробности за категориите и условията вижте на сайта: http://www.blagobektiv.org/uslovia.html

Имате ли затруднение с изпращането на голям формат снимки през имейл адрес, ползвайте Tranzit.

Сподели в: