Започна София Филм Фест във Варна

От днес до 20 март кино публиката във Варна ще има възможността да се запознае концентрирано, в рамките на пет дни, с най-добрите международни авторски ленти за последната година. Отбраната селекция е от 15-тия Международен София Филм Фест, заемащ достойно място в топ 50 на международните филмови фестивали в света. Международен София Филм Фест – Варна 2011 за втора година прави варненци и гостите на града съпричастни към най-новите тенденции на световното, европейското и българското кино.

Организатор на фестивала в град Варна е Артин Вижън, съвместно с Община Варна и Арт Фест. Домакин е Фестивален и конгресен център Варна като всички прожекции са в зала Европа.
Селекцията от 12 игрални ленти стартира днес от 19:30 ч. с руското предложение за наградите на Академията – "Краят" на режисьора Алексей Учител.

Българското предложение за киноманите е пред-премиерна прожекция в рамките на фестивала на филма "Лора от сутрин до вечер" , представен лично от режисьора Димитър Коцев – Шошо. Неговият първи късометражен филм "Отражение" печели наградата за дебют на „Златна роза” във Варна и е поканен за участие в състезателната програма на няколко международни филмови фестивала в Монтекатини, Тампере и др. През 2005-а излиза дебютният му роман “Лора от сутрин до вечер”, по който снима и първия си игрален филм. На прожекцията в събота от 20:30 ч. ще присъстват и актьори, участвали във филма.

Най-мистериозното предложение на фестивала е филмът-изненада в четвъртък, който ще бъде представен лично от директора на Арт Фест Стефан Китанов и специален гост.

Билети за фестивала можете да закупите от билетна каса на Фестивален и конгресен център Варна на цени 6/4 лв. като преференцията е за учащи и пенсионери.


Сподели в: