Започна дарителска кампания за уникален макет на Рилския манастир

Уникален макет на Рилския манастир е изработил Пламен Игнатов. Макетът участваше в изложбата "Културното наследство на България – минало, настояще и бъдеще", организирана от фондация "Созопол" и   открита през октомври 2012 г. от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев и генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова. Работата върху модела е отнела 17 години и 2 месеца и се състои от около 6 милиона кибритени клечки. 

Преди дни започна дарителска дарителска кампания в полза на макета на рилската света обител. За закупуване му са необходими 30 000 лева.

Целта на дарителската кампания, организирана от Фондация „Созопол” е това оригинално и единствено по рода си произведение на изкуството да бъде закупено и отново да участва в изложбата, намираща се зала в 3.3., етаж 7,  Национален дворец на културата.

1.  Откритите дарителски сметки за кампанията са:
УниКредит Булбанк АД
BIC: UNCRBGSF
В BGN: BG 43 UNCR 7000 1521 0622 13
В EUR: BG 92 UNCR 7000 1521 0623 01

2. Изпратете SMS на номер: – 17 777
с текст на латиница: – DMS MAKET
За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Фондация "Созопол" работи активно за опазването и популяризирането на  българското културно наследство. Основана от г-н Кирил Арнаутски през месец декември 2002 година за осъществяване на дейност в обществена полза. Фондацията е първата и засега единствена българска неправителствена организация, която е в консултативно партньорство с  Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО). Тя е една от десетте членки на Комитета за връзка на ЮНЕСКО с неправителствени организации от цял свят. Като член на Комитета за връзка, Фондация „Созопол” работи за координацията между неправителствените организации в Източна и Югоизточна Европа от 26 държави, които работят в сферата на културното наследство.

Сподели в: