Започнаха снимките на филма „Железният човек” 3

Премиерата на филма в България е на 26 април 2013 г. в IMAX

След рекордните резултати, реализирани от „Отмъстителите” по цял свят, от Marvel студио обявиха, че са започнали снимките на третата част на „Железният човек”. Началото на продукцията, режисирана от Шейн Блек, е поставено в Уилмингтън, Северна Каролина, като се очаква снимките да продължат в Дърам, Северна Каролина, Маями, Флорида и Китай.

Основан на легендарния едноименен комикс, издаден за първи път през 1963 г., в „Железният човек3 отново се завръща емблематичният актьор Робърт Дауни Джуниър („Железният човек” 1 и 2, Отмъстителите). В ролята на гения милионер Тони Старк, той си партнира с Гуинет Полтроу („Железният човек” 1 и 2) като ВирджинияПепър Потс, с Дон Чийдъл („Железният човек” 2) като Джеймс „Роуди” Роудс и с Джон Фавро („Железният човек” 1 и 2) като Хепи Хоган.

С премиера в САЩ на 3 май 2013 г. и в България на 26 април 2013 г., „Железният човек3 е вторият филм изцяло притежаван, маркетиран и разпространяван от Disney, които придобиха Marvel студио през 2009 г.
В „Железният човек 3 на голям екран продължават епичните приключения на един от най-популярните в света милионери, изобретателят Тони Старк, познат като Железният човек. Продуцент на филма е президентът на Marvel студио Кевин Фейдж, който продуцира и блокбастъра „Отмъстителите”, който все още е на екран в IMAX и 3D кината. Сред другите продуценти са Джо Фаврою, Луи Д’Еспозито, Алан Файн, Стан Лий, Чарлз Нюърт, Викториа Алонсо, Стефан Брусард и Дан Минц.

Екипът на филма включва два пъти печелилият „Оскар” оператор Джон Тол („Смело сърце”, „Легенди за страстта”), дизайнерът на продукцията Бил Брзески („Последният ергенски запй”, „Път с предимство”), монтажистите Джефри Форд („Отмъстителите”, „Капитан Америка: Първият отмъстител”) и Питър С. Елиът („Фантастичната четворка и сребърният сърфист”).

Отмъстителите” продължава да разбива кино рекорди и с приходите си до момента е най-касовата премиера в САЩ и по света за всички времена. Това е и петият филм на The Walt Disney Studiо, който минава границата от 1 млрд. долара приходи.

През 2011 г. Marvel студио успешно пуснаха филми за други двама емблематични герои – „Тор–Богът на гръмотевиците” с участието на Крис Хемсуърт и „Капитан Америка: Първият отмъстител” с Крис Еванс в главната роля. Феновете вече очакват и техните продължения, чиито премиери са съответно на 15 ноември 2013 г. и 4 април 2014 г.

Още на Kafene.bg:

Премиера на филма „Кецове“ по Cinemax на 10 юни

Индийски фестивал с ретроспекция на филми на режисьорката Адела Пеева

Анимацията „Мадагаскар 3“ с премиера на 08 юни

Сподели в: