Започнаха репетициите за очаквания симфоничен проект на ФСБ.

Музикантите са в своето студио, където изработват новата си програма с помощта на симулиран симфоничен оркестър, който изпълнява с точност симфоничната партитура. Така те могат да създадат аранжименти на своите изпълнения в реална звучност и да репетират вокалните и инструменталните партии на песните, които ще чуем на 1 септември в Пловдив и на 9 септември в Бургас.
Подбраният репертоар на легендарната група включва инструментални пиеси и песни още от албума “ФСБ II” излязъл през 1978 г., чак до най-новите – от албума “ФСБ.”, издаден през 2010.
Като новатори във всяка своя музикална изява, ФСБ отново ще поднесат на публиката нещо българско –  “за първи път в България”.
Подкрепата на община Пловдив за откриване на Есенен салон на изкуствата с концерт на ФСБ и на община Бургас е решаваща за осъществяване на събитието и още едно доказателство, че в условията на финансова и духовна криза, местната власт успява да развива културни проекти с национална значимост.
В осъществяването на  спектакъла “FSB Symphony” тримата ФСБ разчитат и на дългогодишното си сътрудничество с “Динакорд България”, екипите на който обезпечават звука и художественото осветление в Античен театър Пловдив и Летен театър Бургас. Тонрежисьорите Тодор Тодоров и Владислав Бояджиев, лайт дизайнерът Иван Ефтимов, звукоинженерът Кирил Янев и още много срециалисти по звука и осветлението ще се грижат за класическата визия на концертите.
“FSB Symphony” в Пловдив ще бъде заснет от екип на “Зоко филмс” с главен оператор Димитър Митов, с помощта на който се реализира и първото DVD в историята на групата.
За почитателите на тяхната музика ФСБ и гост музикантите подготвят едно наистина класическо шоу – пестеливо и красиво, в което Симфоничният оркестър има определяща роля. Пловдивската  и Бургаската филхармония ще бъдат дирижирани от маестро Григор Паликаров.
А за столичаните, които имат билети за концерта в Пловдив, и за акредитираните за събитието журналисти ФСБ осигурява автобуси, които ще пътуват от София (тръгване в 17:00 ч на 1 септември от пл. Св. Ал. Невски в София)  и обратно, веднага след събитието. Цената на автобусния билет е 20 лв. с предварителна заявка. Информация как да направите  заявки за ползването на автобусите можете да намерите в сайтовете http://fsb.bg и http://ticketplus.bg
Фотографии за прес публикации прилагаме, а можете да намерите  и на  http://pressinfo.fsb.bg/bg/ Правата са предоставени от музикално-издателска къща Контрапункти. Фотограф Стоян Гребенаров.
Билети за концерта на FSB Symphony в Пловдив на 1.09 и в Бургас на 09.09 може да намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg, на касата пред Общината  и Магазин ”Мюзик Център” в Пловдив, на касата на театър “Адриана Будевска” в Бургас и в “Дюкян Меломан”, в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис", както и в рекламните офиси на вестиниците “Труд” и “24 часа”(пълният списък на касите може да намерите на http://ticketplus.bg).
Цените на билетите от 20 до 40 лв.

Сподели в: