Започва 14-ти италиански фестивал на красотата

В обкръжението на десетки световноизвестни стилисти от Европа и България съпругата на Симеон Сакскобугготски Доня Мария гомес Асебо преряза лентата на ХІV-ия Италиански фестивал на красотата. На церемонията по откриването на Festival Italiano della Bellezza присъстваха главният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов, Барбара Русо – координатор от централата на партията на Силвио Берлускони “Il Popolo della Libertà”, представители на областната и общинската администрации в Пловдив, на Търговско-промишлената палата, на Националната занаятчийска камара и на Италианския институт за външна търговия.

Второто за годината издание на Италианския фестивал на красотата стартира на 29 октомври в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив и ще продължи до 1 ноември, съобщиха организаторите на форума Сдружението на българските фризьори и дружество “Christian of Roma Group”.

110 водещи компании от 13 държави се представят на второто за годината изложение Festival Italiano della Bellezza. Цифрите са внушителни, особено като се има предвид, че се намираме в условия на световна икономическа криза. Същият брой участници имаше и на миналогодишното есенно изложение, припомниха те. В Палата 2 гостуват доказани в бранша фирми от Италия, Испания, Гърция, Турция, Полша.

Месец след Седмицата на модата в Милано италиански стилисти ще представят на сцената в Пловдив най-новите световни тенденции и практики във фризьорството.

Безамонячна боя за коса за бременни и иновативна преса за “вграждане” на кератин в изтощени кичури са революционните продукти, които ще бъдат представени.

В четирите дни на фестивала посетителите ще имат уникалната възможност да купуват на промоционални цени директно от производителите и представителите на водещи български и световни марки.

Сред специалните гости на красивата арена ще са победителят от “Денсинг старс” Орлин Павлов. както и актьорът и певец Руслан Мъйнов. Последният е подготвил няколко популярни италиански канцонети.

Последните тенденци в подстригването и оцветяването ще демонстрира пловдивският стилист Георги Георгиев – Жоро Ефекта. На 11 и 12 октомври фризьорът бе единственият българин, участвал в ревю на козметичния концерн BES в италианския град Ричоне.

Сподели в: