Започва ХХVІІІ Софийски панаир на книгата

ЩЪРКЕЛЕ-ВЪРКЕЛЕ” е дебютът на младата дванадесетгодишна художничка Яна Ляпова като илюстратор на тазгодишния ХХVІІІ Софийски панаир на книгата. Преводът на детските стихчета и залъгалки в двуезичното англо-българско издание е дело на Филип Ляпов. Плод на тяхната игра с думи и багри е пъстрата весела книжка, която ще бъде представена на 5 декември, събота, от 14 часа на ІІІ етаж в НДК. Всички, които искат да подкрепят с присъствието си изявата на един млад талант, да се чувстват поканени.

Яна Ляпова е родена на 18 януари 1997 г. в гр. Бургас. От 2001 г. живее в София и се занимава активно с рисуване. Учи в 38 ОУ „Васил Априлов”. Има много участия в изложби и конкурси за деца. Отличена е със следните награди:
І място на Петия празник на изкуствата, район “Триадица”, София, 2005 г.
Отличие и награда от Националния конкурс  “Приказките на Андерсен – лъч доброта”,
 организиран от Фондация “Ханс Кристиян  Андерсен 2005”, София, 2005 г.
Грамота за участие в Прегледа на школите по изобразително изкуство, Ст. ЦРД “Бели
брези”, 2006 г.
Грамота за отлично представяне в Х Национален конкурс за весели детски рисунки “Малките нашенци” в рамките на Чудомировите празници, гр. Казанлък, 2007 г.
 – ІІ място в Националния конкурс “Мъдростта на на-рода ни” с подкрепата на Фондация “Детето и фолклора”, Издателство “Листа” и Столична община София 2007 г.
– І място във възрастова група 10-11 г. в конкурса “Денят на Земята”, Американско посолство, София, 2007 г.

Обявиха Конкурс за най-добър читател

Сподели в: