Започва международно изложение на развлекателната индустрия

Онлайн игрите и новият Закон за хазарта – във фокуса на 4-тото издание на Източно – Европейската Игрална Конференция (EEGS) под егидата на ЕВРОМАТ 14 Октомври, 2011. – Нормативната база за интернет залагания ще бъде в центъра на дискусиите на откриващата се в понеделник, 17 октомври, 4‐та  Източно‐Европейска Конференция на Игралната  Индустрия. Тази година конференцията се провежда под егидата на ЕВРОМАТ – Европейсксата федерация на игралната и развлекателната индустрия и ще събере Европейски  регулатори, асоциации и експерти, в момента, в който в България се подготвя внасянето на нов Закон за хазарта за гласуване в Парламента, а на Европейско ниво се обсъждат перспективите за изготвяне на единна директива за онлайн хазартните игри. 
 
Конференцията ще бъде открита от Калоян Кръстев, Председател на Комисията по Хазарта, като еднодневната програма ще предложи презентации и дискусии по различни теми  от хазартните регулации – от горещата тема за интернет залаганията, през новите регулаторни промени в региона, до социалната отговорност на бизнеса и инициативите в тази насока. Лектори на конференцията ще бъдат изтъкнати експерти и професионалисти, свързани с хазартната нормативна уредба, сред които Хелмут Кафка, Заместник‐Председател  на ЕВРОМАТ, Лесли  Маклауд  Милър, Председател  на Комисията по правни въпроси  на ЕВРОМАТ, РОБЪРТ У. СТОКЪР  II, Председател на Комитета по игрално право на Американската адвокатска асоциация, ДЖОУЗЕФ УИНЪРТ, Вицепрезидент, Spectrum Gaming Group и др. 
 
Представители на игралните асоциации от Румъния, Сърбия, Хърватска, Полша, Унгария, Гърция, Македония и България, ще объждат тенденциите в развитието на хазартния бизнес в региона. Конференцията ще се проведе на 17 октомври в София, в хотел Арена ди Сердика и ще бъде последвана от поредното издание на Балканското изложение на развлекателната и игралната индустрия(BEGE  Expo). Изложението ще започне на 18 октомври в Интер Ексо Център, София, където производители на игрално оборудване от България и света ще могат да представят най‐новите технологични продукти и тенденции за наземни и интернет залагания, както и разнообразни съоръжения за развлекателната индустрия.

Сподели в: