Започва изложба на минерали и скъпоценни камъни

От 9 до 11 октомври 2009 г. в Национален музей "Земята и хората" за деветнадесети път ще се проведе изложба за минерали и скъпоценни камъни.

Участие ще вземат над 40 фирми, занимаващи се с минерали и скъпоценни  камъни, както и колекционери на минерали от цяла България. Очакват се участници от Армения и Украйна.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни камъни – рубини, топази, изумруди, аквамарини, турмалини във всички разцветки и др,  както и изделия от тях. Цената им зависи от теглото, чистотата, произхода, цвета и ред други особености. По време на изложението ще може да се прави консултация със специалист. За колекционерите на минерали освен богатото разнообразие от български минерали ще има и минерали от чужди находища. Тук ще бъдат показани богати колекции от ахати, с поразителен рисунък в естествен и обработен вид.

В забавнопознавателния кът “Треска за злато” ще се правят демонстрации на промиване на злато с участие на посетители. ( 10 и 11 октомври) .

Ще бъде проведен  конкурс “Багри – дар от природата” – за най-добра детска рисунка с природни пигменти (10 и 11 октомври).

Ще се организират и конкурси за най-добър минерален образец, за най-добре фасетиран камък, за най-добро художествено изделие от минерал.

По време на изложбата ще бъде представена книгата на Лидия Старикова  „Камъни за всеки ден, час и миг в нашия живот”.

Изложбата ще бъде отворена от 10.00 до 19.00 часа.
Вход свободен

Вижте още:
Изложба живопис "Аръшев и ученици" в галерия "Дебют" през октомври
Светлина и любов струят от картините на Саша Тодорова

 

Сподели в: