Започва дизайнерски уикенд

Наред с дизайнерските представяния под определена обща тема, Иван Асен 22, ултимативният шоурум за съвременен дизайн на стилистката Нели Митева стартира нова програма: „Дизайнерски уикенд с:………”. Идеята е през един уикенд в рамките на вече течащо дизайнерско събитие да се даде възможност за ексклузивно представяне на модели или колекция на индивидуален дизайнер, които по дух и визия се свързват с концепта на текущото събитие.

 Този уикенд (петък, 9.10., събота, 10.10. и неделя, 11.10.  програмата започва с Георги Флоров. Той е част от дизайнерите, работили по настоящото събитие „CLOTHES:PRESENTED“ , финалната фаза на мега-проекта „Закачалки или машини за презентация”, реализиран съвместно с авангардистките от BLESS  и продуктови дизайнери от Университета по дизайн Карлсруе с подкрепата на Гьоте-институт.
Моделите и аксесоарите, които ще видите и ще може да закупите, току-що се завърнаха след класирането и представянето на два от най-престижните световни подиуми за „лов” на млади дизайнери: конкурсите MITTELMODA в Италия и „Златен конец” в Полша

Заповядайте от петък до неделя (9.-11.10.) в познатите ви работни часове от 17:00 до 20:00 ч. на познатото място: Иван Асен 22!

Георги Флоров
Преди да насочи своите професионални интереси към модния дизайн, Георги Флоров завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 2008 се дипломира в специалност „Моден дизайн” в Нов Български унивеситет. През 2006 г. печели стипендия по програмата ЕРАЗМУС и изучава мода за един семестър в Унивеситета за изкуства „Вайсензее”, Берлин. На 16. издание на италианския моден конкурс Mittelmoda, Гориция, Италия, през 2008 колекцията Locus Remotus на Георги Флоров е избрана и представена сред 25те финални колекции. Дизайнерът е част от селекционираните от Нели Митева участници в уъркшопа „Закачалки или машини за презентация”, където заедно със студенти на известното авангардно дуо ВLESS от специалността „Продуктов дизайн” от Университета по дизайн в Карлсруе разработва практични идеи за връзката между тяло-дреха-закачалка.

 

10:48 PM
Колекция на Георги Флоров

В съзнанието ни понятията за време и пространство са взаимосвързани. Те са универсални социални и философски категории, които са в основата на разбирането и ориентирането на човека в света и ставащото в него.
Може би това е и една и от причините дизайнерът да потърси вдъхновение за колекцията си в културните концепти за времето и по-специално в неговия универсален измерител – часовника. Така, Георги Флоров си представя стилизирани зъбчати колела, които едновременно да свързват и задвижват ръкави, части, които да придържат яките; пружини, които да вдъхват живот, двойни елементи като маншети, ревери, които да се припокриват или да бъдат вмъкнати едни в други. В тази колекция дизайнерът се опитва да пресъздаде привидната простота, с която часовникът действа, избирайки естествени материи като коприна, шифон, студена вълна, които създават асоциация за движение. На много места е използвал капси и тик-так копчета, които съединяват отделните елементи или им придават форма. Използваните цветове кореспондират със студенината на сивия метал, като Флоров бяга от предствата за сребристо и златно, които са типични за всички части на часовника.

Сподели в: