Започват снимките на нов български коледен игрален филм

В навечерието на коледните и новогодишни празници няма по-празнична и радостна новина от това, че се започва работа по нов български игрален филм. И то не просто филм, а коледен филм – една приказна история за цялото семейство!

Работното заглавие на филма е „Баба ми е Дядо Коледа” , а лентата ще бъде заснета под режисурата и продуцентството на младия режисьор Андрей Хадживасилев („Паркур – начин на живот” и „Целувка за лека нощ”). В екипа на филма са още Жюстин Томс (сценарий), Георги Стрезов (музика) и Борис Славков (оператор). А в главната роля на бабата зрителите ще разпознаят (а може би не) актьора и тв водещ – бате Енчо.

„В последно време българските филми отправят към зрителите предимно тежки проблеми и послания. Не, че това е лошо, но все пак киното е и развлечение. Трябва да има повече родни филми, които да ни накарат да се засмеем и чрез които поне за миг да можем да се отделим от сивото ни и еднообразно ежедневие. Затова избрахме да направим български коледен семеен филм! Продукцията е изцяло независима с частно и спонсорско финансиране. Вече сме намерили минималния бюджет и започваме работа, но ако някой прояви желание да финансира филма е добре дошъл.” споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.

Ето и на кратко за какво става дума във филма:
Борко е на 8 години и както повечето деца на неговата възраст е леко раздвоен. Иска да вярва в съществуването на Дядо Коледа, но вече е голям за чудеса. Родителите му са разделени и той страда много от това. За негово щастие неочаквано в града пристига баба му (бате Енчо), която внася голямо оживление и хаос в семейството. Бабата обаче не знае, че пред нея се очертава не леката задача да сплоти отново семейството и същевременно да запази магическия Коледен дух на Борко.

Филмът се очаква да бъде показан за първи път на публика 2008-2009 година.

А докато предподготовката за “Баба ми е Дядо Коледа” вече тече, същият киноекип работи и по друг проект – детски образователен филм, който ще учи децата как да използват интернет безопасно. Седем са важните правила, които трябва да знае всяко дете, когато е онлайн в Мрежата. Премиерата на филма ще се състои на 12 февруари 2008г. (Ден на безопасния интернет) в Дома на киното – София.

Сподели в: