Започват Празници на изкуствата Аполония 2013

От 29 август до 7 септември ще бъде открит 29-тият фестивал на изкуствата Аполония 2013. Мястото е обичайното – Амфитеатър Аполония в Созопол.

В програмата са включени над 70 прояви – 26 камерни, рок, фолклорни и джаз концерти, 11 театрални представления, 1 балетен спектакъл, 17 представяния на книги, 8 изложби, 4 филмови прожекции и мн. др.

В Амфитеатър Аполония ще прозвучат арии и ансамбли от знаменити опери на Джузепе Верди, изпълнени от прочути български оперни певци. Така ще бъде отбелязана 200-годишнината от рождението на великия композитор.

Всеки ден до 7 септември ще бъде празник. Фестивалът отново ще дари публиката с най-доброто от концертните подиуми, театралните сцени, изложбените зали. Ще представим най-новите и интересни творби на поети и писатели от различни поколения.

Желаещите да посетят събитието могат да се запознаят с пълната програма на участниците в Интернет.

От тази година организаторите на културния фест са въвели и "златен билет" на цена от 400 лв., който включва входове и запазени места за всяко едно събитие, както и отстъпки в ресторанти и барове, партньори на "Аполония" 2013.

Програмата може да разгледате тук.

Сподели в: