Започват Дни на Агата Кристи в България

По случай 120-ия юбилей на Първата дама на криминалния жанр издателство ЕРА организира „Дни на Агата Кристи в България”.
От рождения ден на писателката, 15 септември 2010 г., до края на годината ще се проведат разнообразни инициативи, насочени към хилядите й почитатели у нас.

Ето и инициативите, с които издателството ще отбележи събитието през следващите дни:

    * Под надслова „Търси се най-големият фен на Агата Кристи” на интернет сайта на издателство ЕРА ще стартира игра, в която участниците ще доказват познанията си за любимата си авторка.
    * Ще бъде учредена награда на името на Агата Кристи за криминален разказ или роман. Срокът на конкурса ще бъде до края на 2010 г., а победителите ще бъдат обявени през месец февруари 2011 г.
    * В 10 книжарници в цялата страна читателите ще се почерпят с вкусен бонбон по случай рождения ден на писателката.
    * В рамките на две седмици книгите на Агата Кристи ще се продават с отстъпка във всички търговски обекти в страната.
    * Сред потребителите на Az-jenata.bg ще бъде организиран конкурс, свързан с тортата „Сладка смърт”, която се споменава в романа „Предизвестено убийство”. В родината на Кристи е изготвена специална рецепта за сладкиша, така че всички почитатели на Агата да могат да се насладят на вкусното изкушение.
    * Специално внимание ще се обърне и на по-младите почитатели на Агата. Ще бъдат проведени интригуващи игри с популярни интернет сайтове.
    * Всички книги на Агата Кристи, издадени през 2010 г., са отпечатани с юбилейно лого.
    * На победителите в различните инициативи ще бъдат раздадени разнообразни награди – юбилейни игли, изработени във Великобритания специално за случая, книги на Агата Кристи, билети за театралните постановки „Десет малки негърчета” и „Капан за мишки”.

Сподели в: