Запознайте се с Тайните на Титаник 3D

Премиера: 18 април 2008, продължителност: 43мин.
Режисьор: Джеймс Камерън
С участието на: Джеймс Камерън, Бил Пакстън, Кен Маршал и др.

Легендата, която не може да бъде забравена, се превръща в най-голямото заснето някога 3D пътешествие – в сърцето на Титаник.

Носителят на Оскар за режисура и майсторът на разказа Джеймс Камерън се завръща отново към голямото си вдъхновение – легендарния Титаник. С екип от най-добрите историци и морски експерти, той се впуска в подводно приключение към студените мрачни дълбини на океана, където сякаш все още скитат душите на загиналите преди почти век.

Използвайки свръхмодерни технологии, разработени специално за тази експедиция, Джеймс Камерън и екипът му изучават останките от легендарния кораб отвътре и отвън както никога досега. Благодарение на най-напредналата 3D технология, зрителите ще преживеят заедно с тях експедицията, ще видят места, невиждани от близо сто години насам и ще открият защо Титаник продължава да вълнува и запленява с историята си.

Заедно с личния си приятел Бил Пакстън и екип от световноизвестни историци и океанолози (включително и популярния писател-фантаст и учен Чарлз Пелегрино), Камерън се връща на мястото на своето най-голямо вдъхновение – дъното на океана и легендарните останки от потъналия "Титаник". По време на това запленяващо пътешествие ще разгледате вътрешността на кораба в нейната цялост, стая по стая, салон по салон и ще се натъкнете на мистерии, останали неразгадани в продължение на почти век. Революционни подводни роботи са създадени специално за този филм с единствената цел да позволят на изследователите да надникнат във вътрешността на кораба и да донесат на повърхността тези изумителни и страховити кадри.
Пълно с експлозивни възстановки и кадри от останките на кораба, това е едно киносъбитие за всеки, обикнал филма "Титаник". 
 
По повод световната премиера на "Тайните на Титаник 3D” режисьорът споделя:
„Трябва да направя едно признание: създадох филма „Титаник”, защото смятах, че мога да убедя студиото да ми разреши да се гмурна и да заснема истинския кораб, на 3 750 метра под равнището на Северноатлантическия океан. Бях луд на тема гмуркания до потънали кораби, а Титаник беше абсолютният кораб.

Никога няма да забравя трепетът и удивлението от откритието, когато гледах видеомонитора в онзи тесен и леденостуден батискаф на близо 4 км под морското равнище, и светлините на робота разкриваха напълно запазена дърворезба, позлатени полиелеи, дори мраморна камина. Част от елегантността на Титаник все още си стоеше, скрита дълбоко в руините.

Последвалият филм „Тайните на Титаник” беше първият IMAX 3D филм, заснет с дигитална камера.

Сподели в: