Заповядайте на премиерата на книгата „Всичко започва от детството”

Уважаема госпожо/господине,

Ние, децата, които участвахме в написването на книгата „Всичко започва от детството”, заедно с авторката Стела Даскалова и издателство Сиела, Ви каним на официалното й представяне в Студио 5 на НДК на 18-ти октомври от 18:00 часа. В книгата споделяме за какво мечтаем, какво ни плаши, какво мислим за родителите. Искаме да кажем на възрастните, че имаме нужда повече да ни изслушват и да ни разбират. Искаме родителите да не критикуват мечтите ни. Искаме да имаме право да се забавляваме, а не само да учим.
Искаме да не ни се карат, наказват или бият, а просто да разговаряме приятелски, защото всеки понякога греши. Искаме родителите повече да показват любовта си към нас и повече да се усмихват.

Всичко започва от детството
Стела Даскалова

Първото нещо, което всеки от нас иска, е децата ни да са здрави! А не си даваме сметка как самите ние ги разболяваме! Това не означава, че не ги обичаме! Но грешим от незнание и неосъзнатост! Тази книга ще те накара да се замислиш, родителю, ще ти подскаже, че ако слушаш сърцето си, ще грешиш по-малко, ще ти даде и много ценни съвети за това как да предотвратиш бъдещите проблеми на детето си, ако не бъркаш в подхода си към него в детските му години. Няма безгрешен родител! Но е хубаво, че осъзнатите родители стават все повече и си дават сметка какво огромно значение за бъдещето имат и най-малките детайли в отношението с децата ни. Ако прочетеш тази книга със сърцето си, ще си един от тях!
Мадлен Алгафари

За мен…
аз съм един много щастлив човек, който непрекъснато си задава въпроси и търси отговори… Работила съм като редактор на сп. Тийнейджър, преподавател по литература, семеен консултант, сценарист в рекламна агенция, сценарист на хонорар към Каналето, но най-много съм работила по въпроса как да направя себе си и децата си щастливи… Най-голямото ми постижение в професионален план е, че съм помогнала на много родители да открият пътя към душите на децата си и да се почувстват щастливи.
Завършила съм бакалавърска и магистърска степен в СУ"Кл. Охридски", специалностите българска филология и социална педагогика, но за да напиша тази книга са ми помогнали най-вече трите ми прекрасни деца, грешките, които несъзнателно са допуснали родителите ми (въпреки, че и двамата са професори педагози) и практиката ми на семеен консултант. Непрекъснато ставам свидетел на семейни драми поради неосъзнати негативни модели на възпитание. Много повече деца, отколкото предполагаме, страдат от родителска агресия и се нуждаят от помощ. Техните родители се нуждаят също от помощ, от трансформиране на начина си на мислене, а не от порицание и осъждане, защото най-вероятно като малки те също са страдали. За мен това е кауза….

Осъзнаването на родителските грешки и силата на  позитивния начин на мислене ще помогне на много семейства да постигнат хармония. Ако искаме да живеем в демократично общество, преди всичко би трябвало да постигнем демокрация в семейството, защото човек формира начина си на мислене в детството…

В книгата ми, освен многото мъдри детски мнения, съм включила и много мисли на известни духовно израснали личности. Една от любимите ми е на Джон Ленън:
"Когато бях на пет години, мама ми казваше, че щастието е ключът към живота. Когато тръгнах на училище, ме попитаха какъв искам да стана, аз отговорих "Щастлив". Казаха ми, че не съм разбрал въпроса, а аз им казах, че те не са разбрали живота."
Стела Даскалова

Сподели в: