Заповядайте на второто издание от поредицата „Трубадурски двубои” на клуб „Бялата ръкавица”

На 28 януари 2009 г. (сряда) от 19 часа в арт център “Алтера”(бул. “Драган Цанков” 36, в сградата на Интерпред) ще се срещнат дамите Камелия Кондова и Камелия Спасова. Техни секунданти ще бъдат съответно кавалерите Гриша Трифонов и Иван Христов – и двамата натрупали опит в предишни издания на двубоите.  Автор и водещ Петър Чухов! Напомняме, че според новите правила двубоят ще се проведе в четири тура:

I тур – всяка от двете дами ще се представи в рамките на 12 минути с най-доброто от поезията си;
  
II тур – всяка от дамите ще има по 5 минути, за да дискредитира съперничката си, представяйки на публиката нейни слаби, по своя преценка, творби.

След втория тур всеки от публиката ще има възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, ще бъдат събрани в шапка, от която водещият ще изтегли едно и това ще бъде темата, по която съперничките ще пишат в продължение на 20 минути. През това време ще се проведе
 
III тур, в който секундантите ще разполагат всеки с по 10 минути, за да защитават своята дама и да нападат съперничката й.
 
И накрая,
   
IV тур –  по 5 минути на всяка дама за прочитане на написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.
  
Публиката ще гласува след всеки тур за предпочетената дама с предварително раздадените листчета като резултатите ще се изписват на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите дама и кавалер-секундант ще бъдат обявени накрая, след като се съберат резултатите от гласуването. Ще бъдат раздадени грамоти и награди.
 
Цената на входа за събитието ще е 1 лев за ученици и студенти и 2 лева за всички останали.

Сподели в: