Записки от един малък остров – бележки, документалистика и народопсихология

"Записки от един малък остров” от Бил Брайсън – чудесен коктейл от пътни бележки, документалистика и народопсихология, подправен с неподражаемия хумор, който е запазена марка на автора.

Двайсет години след като се е заселил на Острова, Брайсън решава да се върне със семейството си в Америка и прави своеобразно прощално пътуване от най-южната до най-северната част на Великобритания. По време на дългата обиколка той си припомня всички градове, градчета, планини и замъци такива, каквито ги е видял като напълно озадачен млад американец, озовал се в една страна, която се оказва за него пълна загадка.

„Записки от един малък остров” на Бил Брайсън – второ издание на най-доброто от най-смешния пътешественик на света. Едновременно придирчив и възторжен, хаплив и остроумен, Брайсън е и неизчерпаем източник на любопитна информация, поднесена по забележително забавен начин.

Опознайте Англия, за да се влюбите в нея…или да умрете от смях

„Тази книга не бива да се чете на публично място – невъзможно е да не се смеете на глас”
Таймс

За автора:

Бил Брайсън е изключително популярен със своите комични и нестандартни описания на пътешествията си по света, които незабавно се превръщат в бестселъри. Роден в Айова (САЩ), Брайсън избира Великобритания за своя втора родина. Той живее и работи в Норфолк, удостоен е с Ордена на Британската Империя за своя принос към литературата, а също и с наградата “Джеймс Джойс” на литературно-историческото дружество на университета в Дъблин. Бивш ректор на университета в Дърам, в продължение на пет години Брайсън е ръководител на кампанията за защита на английската провинция. Той е почетен член на Кралското научно дружество.

Сподели в: