Заключителният концерт от фестивала "Musica Sacra" ще се състои на 5 април

Заключителният концерт от фестивала "Musica Sacra" ще се състои на 5 април 2009 г. от 19 ч. в католическата катедрала "Св. Йосиф" в София (ул. "Княз Борис I" 146).

Гостите на концерта ще могат да се насладят на творби от късния романтизъм и постромантизъм. В изпълнение на Младежки хор "Добри Христов", с диригенти Зоя Видас и Александър Кочков и солисти Велика Йорданова и Сребрина Минева, ще прозвучат меса от Габриел Форе (1845 – 1924) и Pannis Angelicus от Цезар Франк (1822 – 1890). Органова музика от забележителния немски композитор Макс Регер (1873 – 1916) ще представи органистът Янко Маринов.

В рамките на тазгодишния фестивал "Musica Sacra" наши и гостуващи изпълнители изнесоха концерти с музика от епохата на барока, галантния стил, класицизма и ранния романтизъм. Идеята, обединила музикантите, е не само представянето на старинната музика със съответното за епохата звучене – с автентични инструменти и стилно изпълнение, но и нейното оживяване в съвремието и търсене на значението й за духовното богатство на всеки един от нас.

Фестивалът за духовна музика се провежда за втори път в страната, което е показателно за нарастването на интереса към движението за старинна музика в България.

"Musica Sacra" се осъществява с любезната подкрепа на Финландското посолство в България и Н. Пр. Кауко Ямсен, посланик на Финландия и съдействието на католическата енория "Св. Йосиф" в София.

Заповядайте на заключителния концерт на фестивала "Musica Sacra"! Поканете своите приятели и приятелите на Вашите приятели!

* * *

Вижте още:
110 години от рождението на Панчо Владигеров
Аявис победиха в конкурс за оригинална песен

Сподели в: