Задъхан маратон с книги: 3 премиери на Весела Ляхова, Силвия Чолева и Крум Филипов

През следващата седмица издателство "Жанет 45" ни е подготвило интересни и емоционални срещи с няколко различни книги и техните автори, обединени под знака на хубавата литература.

На 16 октомври 2013, сряда от 18:30 във VivacomArtHall ще бъде представен романът "Бежанци" от Весела Ляхова. Творбата засяга една малко изследвана, но много изстрадана част от българската история – събитията, последвали въстанието около град Драма (Гърция) през 1941 година и обезбългаряването на Егейска Македония след Втората световна война. Една трагичната участ за българското малцинство в Гърция до средата на ХХ век, понесло насилието на всички балкански правителства.
Представят: проф. Михаил Неделчев и д-р Йордан Ефтимов

На 17 октомври 2013, четвъртък от 19:00 в Клуб на актьора в Младежкия театър режисьорът Крум Филипов представя в София стихосбирката "Воден знак". За тази книга Божана Апостолова споделя, че "Крум Филипов пише малко, но пише умно, изящно и чувствено. Модерен е по някакъв странен „старомоден“ начин."
Представя: Митко Новков

На 18 октомври 2013, петък от 18:00 в Народен театър „Иван Вазов”, Сцена  4 етаж ще се запознаем с "Гошко" –  първия сборник с разкази на Силвия Чолева.
С участието на Иван Теофилов, Марин Бодаков, Снежина Петрова и Велислав Павлов.

Сподели в: