Задачи и тестове за интелигентност от МЕНСА

Искате ли да разберете на колко се оценява интелигентността ви? Тогава вижте книгата "Подробно ръководство за оценка на интелигентността, включващо 200 задачи, разпределени в 10 теста" (Издателство "Книгомания").

Ще можете да упражните ума си със задачи, разработени от членове на МЕНСА. Предизвикателствата включват разнородни визуални и числови шаблони, лексикални и логически загадки. В края ще намерите всички решения, съпроводени с нужните обяснения за тълкуване на резултатите ви, както и съвети как да постигнете своя максимум.

Целта на тази книга е да пораздвижи онези малки сиви клетчици в главата ви. Посредством сложни задачи, обединяващи логическо мислене, пространствено ориентиране, ребуси, символно мислене, решителност и концентрация (само между другото), мозъкът ви ще бъде принуден да достигне до границите на възможностите си. Нека се надяваме, че от всичко това ще има полза и преживяването ще усили апетита ви за знания. Искреното ни желание е, след като достигнете края на тази книга, да знаете повече за интелекта и възможностите на мозъка си, отколкото сте знаели преди.

 

Сподели в: