Задава се "класика" на хоризонта с Ed Rush & Optical

Второто издание на H.M.S.U. ще бъде отбелязано с концерт на Ed Rush и Optical. Серията партита започна миналата година с незабравимото шоу, което легендарните Roni Size, Dynamite MC, Bryan Gee  спретнаха в зала Христо Ботев. Тази година на гости ще са класиците Ed Rush & Optical и MC Ryme-Tyme – добре познати имена на всеки почитател на дръм енд бейс културата.

Концертът им ще се изнесе на 1 май 2009г. в АСКО Деница, където се състоя и десетият рожден ден на организацията на 23-ти януари. В София сетът на дуото ще бъде представен от ветеранът зад микрофона – MC Ryme-Time, който още преди десетилетие набира скорост с трите солови 12" в една година за лейбъла Saigon.
 
Бен Сетъл, познат като ED RUSH е един от настоящите лидери в нюскул дръм енд бейс звука. Стилът му е уникален – мрачен звук, гангста поведение и смазващи баслинии. Още през 1997 започва да работи с OPTICAL и двамата спомагат за насочването на жанра в посока текстеп и тустеп.

Заедно създават лейбъла Virus и реализират редица съвместни проекти, сред които са и албумите  "Wormhole" (1998),   “Creeps” (2001)  и дванайската “Pacman” (2002). Парчетата им помитат класациите и налагат нова дефиниция на понятието дръм енд бейс. Новаторският им стил е отчетлив и в последвалите “The Original Doctor Shade” (2003), “Out of the Box” (2004) и “Chameleon” (2006). Междувременно се сипят 12“ издания и участия по света.   Артистът има зад гърба си двоен албум и дузина сингли, стотици участия на сцена и колаборации с мнозина артисти. H.M.S.U. за пореден път подготвят невероятно шоу на  цена от 25 лв. на предварителна продажба.

Сподели в: