Завърши Шестият национален клавирен конкурс „Лист-Барток”

Шестото издание на конкурса „Лист-Барток” бе посветено на 200-годишнината от рождението на унгарския композитор Ференц Лист и се проведе под патронажа на министъра на културата на Република България.

Организатори на конкурса са Унгарският културен институт и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Той се проведе с подкрепата на: Посолството на Република Унгария в София, Министерство на културата на Република България, Крис Еър ООД – генерален представител на МАЛЕВ за България и Музикална къща „Ориндж Фактори”.

Журито на конкурса, в състав: академик Атанас Куртев, професор Йовчо Крушев, доцент Ростислав Йовчев и д-р Анжела Тошева с председател – проф. Балаж Соколаи от Унгария определи победителите в двете категории:

Първа възрастова група:

І награда – Мила Михова
ІІ награда – Тина Владимирова
ІІІ награда – Мануела Георгиева

Наградата на Фондация „Проф. Люба Енчева” за изключително изпълнение на творба на Бела Барток бе присъдена на Мануела Георгиева.

Втора възрастова група:

Голямата награда на Министерство на културата за най-добро изпълнение на произведение на Ференц Лист получи Георги Леков.

І награда – Елица Десева
ІІ награда – Лора Ал-Ахмад
ІІІ награда (поделена) – Станислав Караманов и Иван Касабов

Специалната награда на посланика на Република Унгария в София, Н.Пр. г-жа Юдит Ланг, бе присъдена на Станислав Караманов за изключително изпълнение на Четири багатели от Барток.

Сподели в: