Завърши турнето на “Jam on it 7 – зареди се 3 пъти повече”

На 2 октомври пред Народния театър “Иван Вазов” в София със зрелищен спектакъл завърши турнето на “JAM ON IT 7 – Зареди се 3 пъти повече”. Заключителната двучасова шоу програма на гост артистите от САЩ, Великобритания, Германия и България държа на крака 3 000 души.

Специалните гости от американската брейк и хаусденс формация HaviKoro показаха 4-те елемента на хип-хоп културата по цял свят с атрактивни демонстрации на уменията си – графити, DJ-ing, брейкденс и рапиране. Талантливите момчета, били на една сцена с изпълнители от ранга на Destiny’s Child, Limp Bizkit, Coolio, Black Eyed Peas, P.O.D., Planet Funk и спортни отбори като The Houston Rockets и The Houston Comets, танцуваха с българските си приятели от Sleepwalkingz Crew в завладяващ музикален микс от хип-хоп, фънк и джаз. Идването на американците на българска сцена с подкрепата на Посолството на САЩ в България е част от програмата им по време на европейското им турне. Днес те потеглят към южната ни съседка Гърция, където ще имат концерти в Спарта, Солун и Атина.В шоу спектакъла от седмото издание на “JAM ON IT – Зареди се 3 пъти повече” германците Bubble Zoo и Sandeep впечатлиха публиката с танците locking и popping, показвайки пластичност, стил и артистични умения. Изключително силно беше и българското присъствие в лицето на Спенс, Ударната група, джази-фънк бендът Канопус и организаторите от Sleepwalkingz Crew.

Ден по-рано, на 1 октомври, същата шоу програма беше представена и на пловдивската публика в Античния театър. Състезателната част, в която групата-победител взе награда от 1500 евро, се проведе в Смолян от 28 до 30 септември. Единственото по рода си 5-дневно хип-хоп събитие “JAM ON IT 7 – Зареди се 3 пъти повече” помага за повдигането на духа на младите, като им предлага позитивен начин да развиват хип-хоп културата у нас.

Сподели в: