Завърши пленер Русалка в Каварна

На 21 септември завърши организирания за четвърти път от Община Каварна и ХГ “Христо Градечлиев” живописен пленер “Русалка”. Превърнал се в традиционен, той отново събра група от десет майстори на четката, което създаде възможност за ползотворна творческа дейност.

Според Галина Димова – уредник на Художествената галерия, работата под открито небе, сред природата или в града, за творците се превръща във все по-голямо предизвикателство и търсено усещане. За художниците са особено ценни неповторимото разнообразие на природния ландшафт, съхранената уникална природна среда и многообразните състояния на морето, за което допринася и чудесния септемврийски климат. За много от тях Каварна е точка от творческото им израстване и утвърждаване като автори.

Галина Димова изрази надежда, че след участието си в пленер “Русалка” художниците ще намерят нови приятели и ще отнесат със себе си неповторимия дух на този край, което ще ги връща отново в Каварна, а за всички жители и гости на града ще остане удоволствието да погледнат през техните очи в 20-те дарени платна за фонда на галерията.

Сподели в: