"Завръщането на първия отмъстител" – по кината от 4 април

Новото екшън приключение "Завръщането на първия отмъстител" идва на голям екран у нас в деня на щатската си премиера – 4 април 2014 година, на 3D и IMAX 3D. Това е третият филм, посветен на отделен супергерой след „Отмъстителите“, но е първият, който се явява директно продължение на историята в мегапродукцията от 2012 г. Логичното обяснение на Марвел е, че ако Тони Старк и Тор имат собствени светове, към които да се върнат след катастрофалните събития в Ню Йорк, светът на Стив Роджърс отдавна е в миналото.

Продуцент на лентата е Кевин Фейдж, който ръководи проектите на всички филми за Отмъстителите. За режисьори са привлечени братята Антъни и Джо Русо. Сценарият е на Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли.

Събуден за мисията в „Отмъстителите“ от 70-годишна ледена консервация, Стив Роджърс не може просто да продължи живота си. "Завръщането на първия отмъстител" го заварва във Вашингтон, където се мъчи да се приспособи към съвременния свят. Когато нападат негов колега от организацията ЩИТ, Стив се забърква в плетеница от интриги, която  излага на риск целия свят. Капитанът се съюзява с Черната вдовица и се опитва да изобличи разрастващия се заговор, като в същото време на всеки ъгъл трябва да се отбранява от професионални убийци, изпратени да му запушат устата. Когато се разкрива целият мащаб на пъкления заговор, Капитан Америка и Черната вдовица привличат на своя страна млад съюзник – Сам Уилсън, познат като Сокола. Много скоро тримата се озовават срещу неочакван и страховит враг – Зимния войник.

Освен Крис Еванс в ролите си от първия филм за Капитан Америка ще се завърнат още Самюел Джаксън като директора на ЩИТ Ник Фюри и Себастиан Стан като Бъки Барнс/Зимния войник. Хейли Атуел ще се превъплъти отново в любимата на Стив Роджърс – Пеги Картър, а Доминик Купър ще изиграе бащата на Тони Старк – Хауърд Старк. Тоби Джоунс ще бъде отново зловещият доктор Зола. Ще видим и познати от „Отмъстителите“ персонажи – Черната вдовица на Скарлет Йохансон и агент Мария Хил на Коби Смълдърс. Новите лица в "Завръщането на първия отмъстител" са Робърт Редфорд в ролята на Алегзандър Пиърс, Франк Грийо („Гангстерски отряд“), Калън Мълви („Враг номер едно“ и предстоящия „300: Възходът на eдна империя“) и Емили Ван Камп (ТВ сериала „Отмъщението“).

Сподели в: