"Завръщането" в Дома на киното

На 5 юни, 19:00 ч. в Дома на киното ще се прожектира филма "Завръщането". Единствена прожекция. Вход свободен.

„Завръщането” повежда публиката на интригуващо житейско пътешествие. Участват артистите:

Кейт Бланшет, Хюго Уийвинг, Роуз Бърн, Миранда Ото, Ричард Роксбъроу и още много други, а сред режисьорите на отделните епизоди са Джъстин Кързел, Дейвид Уенъм, Робърт Конъли, Иън Медоус, Миа Васиковска, Клер Макарти, Антъни Лукас, Уоруик Торнтън, Мариека Уолш.

"Завръщането" (The Turning) e австралийски филм, създаден през 2013 г., по сборника с разкази на известния австралийски писател Тим Уинтън.

Вик Ланг е енигматичния главен герой в „Завръщането” на Тим Уинтън. 12-годишен, той се премества с родителите си в крайбрежния град Енгелъс. Той израства с убедеността, че трябва да отстоява до край позициите си, да отсъжда кое е правилно и грешно. Вече възрастен, Вик прекарва много време върху обмисляне на моменти от миналото си. Част от обсесията му по отминалите дни е предизвикана от сложните отношения с неговия баща, изоставил Вик и майка му без обяснение. След като завършва гимназия, Вик се записва да учи индустриално право, среща Гейл и се оженва за нея. Невъзможността му да се отърве от мисълта за миналото трови брака им, а когато майка му се разболява, той се отправя на пътешествие в търсене на баща си…

Със съдействието на Австралийското посолство в България.

Сподели в: