Забавното лятно четене обикаля 7 града

Забавното лятно четене 2014 беше открито на 13 май в София, а от няколко дни започна веселото му турне в 7 български града. В Русе кампанията за насърчаване на четенето при децата между 6 и 12 години беше посрещната радушно и получи почетния знак на града. Да се готввят любознателните деца от Разград, Шумен, Добрич и Велико Търново. На 30-ти май екипът на Четенето се връща обратно в София, за да може да уважим и дечицата от столицата. А пък през юни ще посети Видин и Монтана… и ще има и още 🙂 Програмата е натоварена чак до 14 септември, когато ще бъде обявенщ края на кампанията и ще бъдат отчетени резултатите.

Целите на Забавното лятно четене е да насърчи четенето сред децата, като им възложи за задача да си водят електронен читателски дневник. Всяко дете от 1 до 7 клас може да се включи, попълвайки онлайн книжките, които е прочело през лятото. За улеснение на участниците на сайта Az-deteto.bg е въведена задължителната литература за тези класове. Като прочетена ще се отбелязва книгата, за която детето е отговорило правилно на един въпрос от съдържанието й.

Традиционно, според регламента на "Забавното лятно четене", резултите ще бъдат анализирани въз основа на детските читателски дневници, попълнени в сайта Az-deteto.bg. Ще бъдат определени и наградени победителите в категориите „Най-четящ град“, „Най-четящо училище“, „Най-четящо дете“, „Най-активен читател на забавното лятно четене“, „Най-млад активен читател“ и „Най-интересен коментар“. На церемонията ще бъде обявена и най-четената детска книга за лято 2014.

Снимка 2 :
Подаръкът на "Забавното лятно четене" от библиотеката в Разград! Медна пластика със символа на града – Часовниковата кула.

Сподели в: